Boeken over longkanker

Over de ziekte kanker worden veel boeken geschreven. Boeken voor patiënten, voor de medische professional of voor andere geïnteresseerden.  Op deze pagina vind je een lijst met boeken die over longkanker gaan. Het zijn met name ervaringsverhalen van patiënten zelf.

Dansen met verdriet, Sophie Sabbage

Kun je winnen, zelfs als je verliest? In oktober 2014 werd er bij Sophie Sabbage longkanker vastgesteld. Dansen met verdriet verhaalt over de manier waarop zij omgaat met angst, woede, ontkenning en verdriet. Sophies vastberadenheid om in plaats van het gevecht de dialoog met haar ziekte aan te gaan is de basis voor wat zij ‘kankerfluisteren’ is gaan noemen: naar de kanker luisteren, ervan leren en je eigen reactie erop vormen. Sophie biedt lezers een compleet nieuwe manier van naar de ziekte kijken, zowel mentaal als praktisch.

Verschijningsdatum: februari 2017
ISBN: 978-94-005-0800-2
Aantal pagina’s: 224
€18,99

 

Ik zal jouw clown wel zijn, Rosa den Boer- Los

Het boek gaat over Rosa die op 35-jarige leeftijd de diagnose longkanker kreeg. Na deze uitslag schrijft ze in haar blog over haar leven met longkanker. Rosa’s blog is uitgeven in boekvorm. “Ik zal jouw clown wel zijn” is de titel van een van de meest indrukwekkende blogs van Rosa. De grilligheid van haar ziekteverloop heeft ze hierin op prachtige wijze beschreven. Hoe ze zich clown van haar ziekte en de wetenschap voelde, hoe het nummer Clown van Emeli Sande steeds meer een bepaalde betekenis voor haar kreeg.

Verschijningsdatum: 2016
ISBN: 978-94-6323-038-4
Aantal pagina’s: 118
€16,95

Reiken naar de hemel, Bastiana Hartogsveld

‘In dit aangrijpende verhaal wordt duidelijk hoe de schrijfster, uit het lood geslagen door de diagnose kanker, kracht put uit muziek en kunst, natuur en haar kleinkinderen. Hoe zij intens geniet van haar zonen, die haar als bodyguards vleugels hebben gegeven. Hoe zij door de mengeling van angst voor het eventuele afscheid van haar geliefden en de stroom vluchtelingen uit Syrië terugblikt op haar eigen verwoestende jeugd met door oorlog, kerk en armoede getraumatiseerde ouders. Het is als behandelend arts een geschenk om op deze manier de diepere laag, de binnenkant van iemand te zien. Na ieder bezoek van haar krijg ik er levenslust bij. Hoe zij naar het leven kijkt met een stralende blik, dat is besmettelijk.’ Wanda de Kanter, longarts Antoni van Leeuwenhoek

Verschijningsdatum: 2016
ISBN: 978-90-5179-928-6
Aantal pagina’s: 165
€15,90
Lees hier de recensie van het boek door Ingrid van Berkel. 

Als adem lucht wordt, Paul Kalanithi

Op 36e leeftijd wordt de briljante en ambitieuze neurochirurg Paul Kalanithi gediagnosticeerd met stadium IV longkanker. Van de ene op de andere dag verandert hij van een arts die levens redt in een patiënt die moet vechten voor zijn eigen leven. De laatste 22 maanden van zijn leven besluit hij zijn grote ambitie waar te maken: een meesterlijk boek schrijven over zijn bijzondere levensloop.
Wat maakt het leven nog de moeite waard als je de dood in de ogen kijkt? Wat doe je als al je dromen over een toekomst plaats moeten maken voor een miserabel noodlot? Wat betekent het om een kind te krijgen en nieuw leven op aarde te zetten terwijl je eigen leven langzaam wegebt?

Verschijningsdatum: 2016
ISBN: 978-9048-834-58-7
Aantal pagina’s: 256
€19,99

U bent niet uitbehandeld, Lies Rensen

Dit boek is geschreven door de vrouw van een longkankerpatiënt, die zijn longkanker 7 jaar overleefde. Alle mogelijkheden zijn beschreven die gebruikt zijn die toch voor deze zeven jaar overleving hebben gezorgd. Het gebruik van alternatieve behandelingen wordt hier genoemd. Helaas is er nog steeds geen vergoeding via de verzekering mogelijk, wat maakt dat deze rekeningen voor de patiënten zijn. Het toverwoord is samenwerking van de Farmaceuten om de enige oplossing te vinden die kanker een halt toe kan roepen.

Verschijningsdatum: 2014
ISBN: 978-9491-872-24-2
Aantal pagina’s: 124
€12,95

Ze zijn zo knap tegenwoordig, Frederike Krommendijk

Op 18 januari 2005 wordt bij de man van journaliste Frederike Krommendijk een vergevorderde vorm van longkanker geconstateerd. Ze zijn nog geen twee jaar getrouwd, hun zoon nét anderhalf jaar oud. Peter overleeft, ternauwernood. In die barre tijd hebben Frederike en haar man veel geleerd. Over doktoren, over behandelingen en de gevolgen ervan, over de mensen om hen heen en vooral over zichzelf. Mensen met die ene ziekte hebben veel gemeen: de ontreddering, het omgaan met je omgeving, de depressieve gevoelens die je overvallen, de domme praktische zaken waar je tegenaan loopt. Dit boek is waardevol voor iedereen met de diagnose kanker of voor hun dierbaren.

Verschijningsdatum: 2010
ISBN: 978-90-8989-200-3
Aantal pagina’s: 95
€12,95