Nieuws Nieuwsbericht

3 PAR-leden bezoeken WCLC 2019 in Barcelona

Merel Hennink, Renée Dubois en Gineke van Bergen, alle drie lid van onze Patiëntenadviesraad (PAR), bezoeken het internationale congres over longkanker: WCLC 2019. Het World Conference on Lung Cancer (WCLC) wordt dit jaar gehouden in Barcelona, Spanje. Het congres start 7 september en duurt tot en met 10 september.

Merel, Renée en Gineke

Het congres wordt georganiseerd door de International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC). Tijdens het congres zijn er tal van presentaties bij te wonen. Ook worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van longkanker gepresenteerd. Artsen, onderzoekers en patiënten kunnen met elkaar in gesprek over onderwerpen die met longkanker te maken hebben. En met elkaar netwerken.

Presentatie over ROS1
Merel is een van de sprekers op dit congres in Barcelona. Ze houdt maandag 9 september haar presentatie over ‘Real World Research groups: The ROS1ders’. Merel heeft zelf deze specifieke vorm van longkanker: ROS1 translocatie.

Merel (rechts op de onderste rij)

Tijdens haar presentatie vertelt ze over de onderzoeken die nodig zijn om te achterhalen welke soort longkanker je hebt. Over de toegang tot onderzoeken en medicijnen. En dat de behandeling van longkanker steeds meer op maat moet worden aangeboden. Ook vertelt ze over de besloten Facebookgroep ROS1ders met bijna 500 leden uit meer dan 28 landen.

Klik hier voor alle foto’s van de presentatie ->> 

Lees meer informatie over het congres >>