Nieuws

Informatie- en lotgenotencontactmiddag 17 juli 2017

Op maandag 17 juli 2017 organiseerden het UMC Utrecht en Longkanker Nederland een informatie- en lotgenotencontactmiddag voor mensen met longkanker ... Lees verder

1 augustus Wereldlongkankerdag

Vandaag – 1 augustus – is het Wereldlongkankerdag. Een dag waarop er over de hele wereld extra aandacht is voor ... Lees verder

Factsheet cijfers over longkanker

Hoe vaak komt longkanker voor? Bij wie? Wat kunnen oorzaken zijn? En wat zijn de behandelmogelijkheden? Dit zijn veelgestelde vragen ... Lees verder

Facebook

Longkanker Nederland had de eer om longarts Sander de Hosson de Global Lung Cancer Journalism Award uit te reiken. ... MeerMinder

Onze longarts Sander de Hosson kreeg gisteravond van Longkanker Nederland de Global Lung Cancer Coalition Journalism Award uitgereikt. Hij kreeg deze prestigieuze prijs voor zijn blogs over palliatie...

Bekijk op Facebook

Persoonlijke verhalen

Het verhaal van Bram

Bij Bram Stoffels (1940) werd in mei 2016 longkanker ontdekt, met uitzaaiingen in de lever. Een jaar na de diagnose gaat het heel goed met hem. Dankzij immunotherapie.

Lees verder

Het verhaal van Anna-Eva

Bij Anna-Eva Tulkens (1981) werd in de zomer van 2013 een zeldzame vorm van longkanker geconstateerd. Met uitzaaiingen. Toch kwam er na de boodschap dat ze niet beter zal worden, een golf van rust over haar heen.

Lees verder

Het verhaal van Bastiana

Bastiana Hartogsveld kreeg acht jaar geleden de diagnose uitgezaaide longkanker. Volgens de huisarts zou ze niet langer dan een jaar meer leven, maar dankzij nieuwe medicijnen is ze er nog steeds.
‘Ik besloot de moed niet op te geven’

Lees verder

Het verhaal van Tonnie

Tonnie de Smet kreeg in februari 2014 de diagnose uitgezaaide longkanker. Ze zat in stadium vier en zou volgens de arts het einde van het jaar niet halen. Dat ze er nog steeds is, komt door het medicijn Nivolumab. Dankzij deze immuuntherapie zijn er geen tumoren meer zichtbaar.

Lees verder

Het verhaal van Ibrahim

“Ik was elf toen mijn vader overleed aan longkanker. Zes maanden voordat hij stierf, werd bekend dat hij longkanker in stadium 4 had. Daarna ging het snel. Van de ziekteperiode kan ik me weinig herinneren. Ik weet alleen nog dat mijn vader op een dag erge pijn had en aan het einde van zijn leven niet meer kon praten en verlamd raakte.

Lees verder

Het verhaal van Carla en Daniëlla

Twee jaar geleden is de vader van Carla en Daniëlla Lima overleden aan longkanker. Hij was toen 77 jaar oud. Dat het niet zo goed met hem ging, wisten de zussen, maar dat het om longkanker ging, kwam als donderslag bij heldere hemel. Hij had nooit veel gerookt en was al jaren gestopt.

Lees verder

Het verhaal van Anne Marie

Anne Marie is gewend het heft in eigen handen te nemen. Als ze een bobbeltje voelt, laat ze het onderzoeken. Als de uitslag goed is, vertrouwt ze het niet en laat ze het nogmaals onderzoeken. En als het longkanker blijkt te zijn, klopt ze net zo lang op alle deuren totdat ze in een trial zit.

Lees verder

Het verhaal van Roland en Randy

De moeder van Roland kreeg de diagnose longkanker. Ze is al haar hele leven bang voor ziek zijn, dokters, zieken- en verzorgingshuizen. Roland, zijn zus Patricia en vriendin Randy beloven haar zo goed mogelijk te begeleiden en te verzorgen in haar haar eigen huis.

Lees verder

Het verhaal van Hans

Hans ging 11 november met zijn vrouw Merel mee naar het ziekenhuis voor de uitslag van de onderzoeken. Hij verwachtte te horen dat ze een virus had, maar het bleek uitgezaaide longkanker te zijn.  Hans: “Ik ben nog nooit zo geschrokken.”

Lees verder

Het verhaal van Anne-Mieke

Anne-Mieke van den Berg is vrijwilliger bij Longkanker Nederland. In 2006 kreeg ze de diagnose longkanker en hoewel de kanker al 9 jaar weg is, gaat ze nog twee keer per jaar naar het ziekenhuis voor controle.

Lees verder

Het verhaal van Merel

Merel is op zomervakantie als ze ontdekt dat haar conditie achteruit is gegaan. Ze komt steeds lucht te kort. Daar baalt ze van, zij die altijd zo fit is. Ze besluit nog harder te gaan trainen. Het helpt niet. Toch maar even naar de huisarts.

Lees verder

Het verhaal van Geert

In september 2013 dacht Geert een zenuwontsteking te hebben. Een paar weken rust en het zal wel over zijn, dacht hij. Maar het ging niet over. Hij bleek longkanker te hebben met uitzaaiingen in zijn wervels.

Lees verder

Het verhaal van Rob

Rob zijn vrouw Anne Marie kreeg de diagnose longkanker en meteen die dag besloot Rob om thuis te blijven en niet meer te gaan werken. Rob werkte bij defensie en in goed overleg met zijn werkgever kon hij direct met zorgverlof tot aan zijn functioneel leeftijdontslag.

Lees verder

Het verhaal van Bert

Bert van Herk is penningmeester bij Longkanker Nederland. In 2000 kreeg hij de diagnose longkanker. Hij was toen 47 jaar. Inmiddels is hij al weer vijftien jaar gezond. Een paar jaar geleden is hij gestopt met de jaarlijkse nacontroles. Bert: “Ik heb geluk gehad.”

Lees verder

Het verhaal van Els

Els Kamerbeek heeft longkanker. Ondanks dat ze nooit heeft gerookt. Ze vindt het erg vervelend dat mensen het daarom erger voor haar lijken te vinden.

Lees verder

Het verhaal van Judith

Judith Beulink kreeg in augustus 2004 te horen dat ze longkanker had. Sinds die tijd heeft ze een aaneenschakeling van behandelingen ondergaan: voor longkanker, maar ook voor haar hart, haar rug en haar hersenen, want in 2013 werd er een hersentumor bij haar ontdekt

Lees verder

Het verhaal van Corry

Kees van Dongen, de man van Corry van Dongen-Megens (72) wilde iets positiefs doen toen hij longkanker kreeg. Hij zamelde geld in voor het Oncologie Fonds. Zijn levensvisie geeft Corry kracht nu haar man is overleden.

Lees verder

Lezingen longkanker

nieuws-patientendag

Op 5 november 2016 vond de landelijke themadag van Longkanker Nederland plaats in het Sint Antonius Ziekenhuis, locatie Leidsche Rijn in Utrecht. Hier vind je het verslag van deze dag en kan je de lezingen terugkijken.

Projecten

Manifest “Integrale Aanpak Beroepslongziekten”

Ieder jaar overlijden er in Nederland 2000 mensen aan beroepslongziekten. Hiervan sterven ongeveer 200 mensen aan de gevolgen ... Lees verder

Help mee 

Wil je het werk van Longkanker Nederland steunen? Help dan mee.
Dit kan door vrijwilliger te worden of door donateur te worden.

Lees verder

Volg ons ook hier!

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs

Agenda

13 september – Informatieavond ‘Wat ù wilt. Over zorg en zelfregie”, De Nieuwe Kolk, Assen | 19.00 – 22.30 uur

18 september – Informatie- en lotgenotencontactmiddag, UMC Utrecht | voor mensen met de EGFR- of ALK mutatie | 13.30 – 16.00 uur

4 november – Landelijke themamiddag Longkanker Nederland, Meander MC Amersfoort | 13:00 tot 17.00 uur
meer informatie volgt

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone