Projecten

Achterbanraadpleging 2016

Jaarlijks inventariseert patiëntenorganisatie Longkanker Nederland de wensen en behoeftes van mensen met longkanker. Steeds leggen we daarbij andere accenten en baseren we ons ook op actuele vragen. Eind 2016 vroegen we onder meer hoe belangrijk men het vindt zelf een ziekenhuis te kunnen kiezen, of om mee te beslissen over de eigen behandeling. Elk jaar inventariseren we of men contact met lotgenoten heeft of zou willen.
De inzichten die we uit de inventarisatie krijgen, gebruiken we om bestaande plannen voor 2017 aan te scherpen en mogelijk om nieuwe plannen te maken.

Zo is er gevraagd wat mensen het meeste bezighoudt wanneer zij in de behandelfase zitten. Dit zijn: onderzoeken en controles (uitslagen), bijwerkingen en gevolgen van de behandeling, ongerustheid of angst voor uitzaaiingen en of het terugkomt zijn, vermoeidheid en de toekomst.
Ook blijkt uit de achterbanraadpleging dat het merendeel van de respondenten het belangrijk vindt om zelf te kunnen kiezen in welk ziekenhuis de behandeling voor longkanker plaatsvindt.

Hier vind je alle resultaten van de achterbanraadpleging 2016.

 

Projecten van Longkanker Nederland worden mogelijk gemaakt door uw donaties. Wij hebben uw steun daarom hard nodig. Doneren kan via dit donatieformulier.