Afleveringen ‘Lief met Luuk’ over longkanker

In ‘Lief met Luuk’ gaat presentator Luuk Dresen op pad om mensen blij te maken die dat echt verdiend hebben. Enkele afleveringen gaan over longkanker. Patiënten van verpleegkundig specialist Janneke vertellen hun verhaal.

Luuk heeft eerder een aflevering gemaakt over zijn tante Meggy, die longkanker heeft. Meggy liet de aflevering aan haar verpleegkundig specialist Janneke zien. Janneke vond deze video zo mooi dat ze Luuk heeft benaderd om meer afleveringen te maken over patiënten met longkanker. Luuk: “Dat leek mij natuurlijk heel tof om te doen dus zo is de serie over longkanker ontstaan.” De afleveringen ‘Lief met Luuk’ over longkanker zijn mede mogelijk gemaakt door Longkanker Nederland.

Meggy

In deze aflevering van ‘Lief met Luuk’ gaat Luuk op pad met tante Meggy. Meggy heeft longkanker en heeft daarom wel een verrassing verdiend. Ze kan heel goed zingen, dus we nemen haar mee naar een professionele studio om nummers op te nemen. En niet zomaar nummers, onder andere een nummer voor haar eigen begrafenis, over lef gesproken!

Angelique

In deze eerste aflevering gaat Luuk langs bij de 47-jarige Angelique. Om te breien, te wandelen met haar hond Buddy, maar vooral om te praten. Over de ziekte longkanker maar eigenlijk vooral over het leven. Angelique: “Het leven is mooi en dat moet je vieren.”

Jan

In de tweede aflevering van de serie over longkanker gaat Luuk langs bij de 74-jarige Jan. Jan heeft uitgezaaide longkanker met een EGFR-mutatie. Ondanks zijn ziekte voelt deze wielerfanaat zich topfit, wat hij bewijst tijdens een heerlijk rondje fietsen. Jan: “Een ander rookt als een kettellapper en die krijgt niets.”

Frans

In de derde en laatste aflevering over longkankerpatiënten gaat Luuk langs bij Frans. Met deze heerlijk nuchtere man uit Utrecht speelt Luuk een potje snooker. Ook heeft hij een gesprek over de ziekte longkanker en het leven dat Frans heeft teruggekregen dankzij immuuntherapie. Frans heeft voor iedereen nog de volgende tip: “Liefde is het belangrijkste in het leven.”  

‘Lief met Luuk’

In ‘Lief met Luuk’ gaat presentator Luuk Dresen elke week op pad om mensen blij te maken die dat echt verdiend hebben. Bijvoorbeeld omdat ze heel goed werk doen voor anderen. Of omdat ze eenzaam of ziek zijn. Of gewoon omdat ze hartstikke aardig zijn. Ken jij iemand die wel wat liefde verdiend heeft? Stuur dan een mailtje naar lief@luukdresen.nl! Kijk voor meer filmpjes op het YouTube-kanaal ‘Lief met Luuk’.

Poll

Wie moet de GLCC Journalism Award 2019 winnen? Stem op jouw favoriet!

* PAR-lid Merel Hennink
* Paulien van Deutekom foundation
* Warner Prevoo

Wie moet de GLCC Journalism Award 2019 winnen?
441 stemmen · 441 antwoorden

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

steun ons werk

Agenda

 1. Landelijke Dag Longkanker Nederland

  2 november 11:00 - 16:30
 2. Regiobijeenkomst Noord-Nederland over leven met longkanker

  14 november 15:00 - 18:00
 3. Themamiddag over thymomen

  29 november 12:00 - 16:00
 4. Informatiebijeenkomst over longkanker

  15 mei 2020 12:30 - 17:00

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs