Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bespreken uitkomsten patiëntenpad longkanker

4 februari 2019 18:00 - 20:30

Voor het project ‘patiëntenpad longkanker’ konden patiënten en hun naasten (familie) zich in augustus 2018 opgeven voor een interview over de longkankerzorg die zij ontvingen. In opdracht van twee geneesmiddelenbedrijven en patiëntenorganisatie Longkanker Nederland, heeft Beautiful Lives uiteindelijk 20 mensen geïnterviewd. 14 patiënten en 6 naasten. De interviews leverden veel informatie op. Op maandag 4 februari – Wereldkankerdag – worden de uitkomsten besproken met gespecialiseerd verpleegkundigen.

Het blijft niet bij het in kaart brengen van welke onderdelen van de longkankerzorg verbeterd kunnen worden. We willen samen hulpmiddelen maken die de zorgverleners kunnen helpen de knelpunten te verbeteren. Zo ontwikkelden het Amphia ziekenhuis en het Erasmus MC bijvoorbeeld een palliatieve waaier. Hierin staat per blad kort en duidelijk bij welke instantie je terecht kunt als je niet meer beter wordt. Het zou mooi zijn als we kunnen zorgen dat meer ziekenhuizen deze waaier kunnen aanbieden aan hun patiënten.

De uitkomsten en ideeën, zoals bovenstaande waaier, bespreken we met gespecialiseerd verpleegkundigen. Kunnen zij de hulpmiddelen goed gebruiken? Of zijn er andere wensen of goede praktijkvoorbeelden waaraan we beter mee kunnen werken. Met het hulpmiddel kunnen we de longkankerzorg aan patiënten verbeteren.

Volg de ontwikkelingen van dit project.

Gegevens

Datum:
4 februari 2019
Tijd:
18:00 - 20:30

Locatie

Longkanker Nederland
Godebaldkwartier 365 (3e etage)
Utrecht,

Organisator

Longkanker Nederland