Bestellen

Bij Longkanker Nederland zijn verschillende boekjes en brochures te bestellen. Wij kunnen de boeken – dankzij donaties – kosteloos versturen. Vanwege de hoge verzendkosten verzenden wij alleen binnen Nederland. Wil je ook doneren? Dit kan via deze pagina.

Folder Longkanker Nederland

Deze folder is voor iedereen die met longkanker te maken krijgt of heeft. Er staat informatie in over wat we allemaal doen op het gebied van informatie geven, ervaringen delen en werken aan betere longkankerzorg. Ook kun je via de afscheurkaart Vriend of donateur worden van Longkanker Nederland. Als laatste lees je wat we met de donaties doen en hoe Longkanker Nederland betaald wordt. Patiënten krijgen de folder automatisch bij de bestelling van andere boeken.
Bestel deze folder.

Longkanker? Belangrijke vragen om te stellen

Je hebt longkanker. Er komt veel op je af. Je hebt veel vragen, maar welke vragen kun je het beste stellen? Longkanker Nederland heeft een boekje voor je gemaakt met belangrijke vragen die je kunt stellen. Neem het boekje mee naar de gesprekken met de arts of oncologieverpleegkundige. Mis je nog vragen? Op de achterkant van het boekje is ruimte om deze vragen op te schrijven. Op onze pagina belangrijke vragen om te stellen vind je veel vragen en mogelijke antwoorden. Bestel dit boekje of download het boekje om het direct te lezen (PDF).

 

Longkanker, welke vorm heb ik?

Dit boekje bevat informatie over de onderzoeken die er bij iemand met longkanker zijn gedaan. Je leest er wat er in het pathologieverslag kan staan. Dit zijn de bevindingen van de patholoog. Dit is een arts die gespecialiseerd is in het onderzoeken van weefsels en cellen. Bestel dit boekje of download het boekje om het direct te lezen (PDF).

95 vragen over immuuntherapie voor longkanker

De vragen en antwoorden in dit boek zijn speciaal opgesteld voor patiënten, maar ook voor familieleden en vrienden die graag extra informatie willen over immuuntherapie. De vragen zijn beantwoord door artsen die dagelijks werken met immuuntherapie bij patiënten met longkanker. Onze pagina vragen en antwoorden over immuuntherapie bevat de meest recente antwoorden. Bestel dit boekje.

Het familieboek over longkanker

Het familieboek over longkanker belicht met behulp van heel veel illustraties en simpele woorden tal van onderwerpen die aansluiten bij de beleving van kinderen. Het boek is gericht op kinderen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar. Bestel dit boekje.

familieboek-omslag

Longkanker – 100 vragen en antwoorden (word Vriend en ontvang dit boek)

Alles wat patiënten met longkanker en hun familie willen weten. Het boek is een verzameling van 100 vragen over longkanker die door patiënten en hun familie zijn gesteld via Vraag het de arts. Longartsen, een longchirurg en een radiotherapeut beantwoorden gratis deze vragen op onze website.
Dit boek krijgt elke nieuwe Vriend van Longkanker Nederland als welkomstgeschenk en dank voor het steunen van ons werk. Wil je dit boek ook ontvangen? Word Vriend voor €2,50 per maand of steun ons met een eenmalige bijdrage van 25 euro.
Word Vriend van Longkanker Nederland ->>

Weggeefkaartjes (alleen te bestellen door professionals)

Longkanker Nederland heeft een kaartje (maat visitekaartje) ontwikkeld om je als professional te ondersteunen in het geven van informatie. Op deze kaartjes staat de website van Longkanker Nederland vermeld. Je kunt deze uitdelen tijdens of na een gesprek en op deze manier verwijs je naar onze site met betrouwbare informatie over longkanker.

vistekaartjes

Praatkaarten over longkanker (alleen te bestellen door professionals)

Speciaal voor professionals die patiënten met longkanker begeleiden en coachen, zijn praatkaarten ontwikkeld. Deze kaarten ondersteunen oncologieverpleegkundigen bij de uitleg over longkanker, uitzaaiingen, doelgerichte therapie en immuuntherapie. De praatkaarten zijn samen met taalambassadeurs ontwikkeld. Ze zijn zeer geschikt om te gebruiken in de communicatie met mensen die beperkt gezondheidsvaardig zijn. Het taalniveau is aangepast, de uitleg wordt ondersteund met passende tekeningen. Bestel de 4 praatkaarten.

Poll

Wie moet de GLCC Journalism Award 2019 winnen? Stem op jouw favoriet!

* PAR-lid Merel Hennink
* Paulien van Deutekom foundation
* Warner Prevoo

Wie moet de GLCC Journalism Award 2019 winnen?
386 stemmen · 386 antwoorden

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

steun ons werk

Agenda

  1. Landelijke Dag Longkanker Nederland

    2 november 11:00 - 16:30
  2. Regiobijeenkomst Noord-Nederland over leven met longkanker

    14 november 15:00 - 18:00
  3. Themamiddag over thymomen

    29 november 12:00 - 16:00

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs