Bestellen

Bij Longkanker Nederland zijn verschillende boekjes en brochures te bestellen. Sommige boekjes zijn alleen digitaal te krijgen. Wij kunnen de boeken – dankzij donaties – kosteloos versturen. Vanwege de hoge verzendkosten verzenden wij alleen binnen Nederland. Wil je ook doneren? Dit kan via deze pagina.

Let op: door alle maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, versturen wij de boekjes en folders tijdelijk 1x per week.
Tip: je kunt een aantal boekjes en folders ook digitaal lezen. Deze zijn als PDF beschikbaar
.

Folder Longkanker Nederland

Deze folder is voor iedereen die met longkanker te maken krijgt of heeft. Er staat informatie in over wat we allemaal doen op het gebied van informatie geven, ervaringen delen en werken aan betere longkankerzorg. Ook kun je via de afscheurkaart Vriend of donateur worden van Longkanker Nederland. Als laatste lees je wat we met de donaties doen en hoe Longkanker Nederland betaald wordt. Patiënten krijgen de folder automatisch bij de bestelling van andere boeken.
Bestel deze folder.

Longkanker? Belangrijke vragen om te stellen

Je hebt longkanker. Er komt veel op je af. Je hebt veel vragen, maar welke vragen kun je het beste stellen? Longkanker Nederland heeft een boekje voor je gemaakt met belangrijke vragen die je kunt stellen. Neem het boekje mee naar de gesprekken met de arts of oncologieverpleegkundige. Mis je nog vragen? Op de achterkant van het boekje is ruimte om deze vragen op te schrijven. Op onze pagina belangrijke vragen om te stellen vind je veel vragen en mogelijke antwoorden. Bestel dit boekje of download het boekje om het direct te lezen (PDF).

 

Longkanker, welke vorm heb ik?

Dit boekje bevat informatie over de onderzoeken die er bij iemand met longkanker zijn gedaan. Je leest er wat er in het pathologieverslag kan staan. Dit zijn de bevindingen van de patholoog. Dit is een arts die gespecialiseerd is in het onderzoeken van weefsels en cellen.
Download het boekje om het direct te lezen (PDF).

Immuuntherapie wat is het? Wat zijn voor- en nadelen?

Dit informatieblad geeft je meer informatie. Ook vind je een QR code om een filmpje te kijken met uitleg over immuuntherapie.

Download hier de informatie over immuuntherapie (Nederlands)
Information about imunotherapy (Engels)
Informatie over immuuntherapie (Turks)
Informatie over immuuntherapie (Arabisch)

 

 

100 vragen over immuuntherapie voor longkanker

De vragen zijn beantwoord door artsen. Ook op onze website vind je ook vragen en antwoorden over immuuntherapie.

Bestel het boekje

Het familieboek over longkanker

Het familieboek over longkanker belicht met behulp van heel veel illustraties en simpele woorden tal van onderwerpen die aansluiten bij de beleving van kinderen. Het boek is gericht op kinderen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar.
Bestel de PDF-versie van dit boekje via het formulier. Het boekje krijg je via e-mail toegestuurd.

familieboek-omslag

Folder Longkanker Nederland opnemen in testament

Het is geen onderwerp waar we dagelijks over praten. Voor ons kan uw nalatenschap veel verschil maken.

U weet wat als geen ander wat het is om longkanker te hebben. Of om een partner, vader of moeder met longkanker te hebben.

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland wil haar achterban kunnen blijven helpen. Nu en straks.
Iedere vorm van steun helpt daarbij. Ook nalatenschappen.

Wilt u daarom eens over nalaten aan Longkanker Nederland nadenken? Deze brochure helpt u daarbij.
Bestel het boekje

 

 

De gesprekshulp Werk en Kanker

De gesprekshulp Werk en Kanker is een folder die helpt om het praten over kanker op de werkvloer makkelijker te maken. De indeling van de folder volgt de verschillende ziektefasen vanaf de diagnose. Per fase wordt uitgelegd wat er mogelijk gebeurt en hoe je als medewerker en werkgever samen kunt praten over ziek zijn, wel of niet blijven werken, eventuele aanpassingen in het werk en re-integratie. De gesprekshulp is een gezamenlijke productie van NFK en de Groep Werk en Kanker.
Bestel dit boekje.
Bekijk dit boekje op de website van NFK->>

Longkanker – 100 vragen en antwoorden (word Vriend en ontvang dit boek)

Alles wat patiënten met longkanker en hun familie willen weten. Het boek is een verzameling van 100 vragen over longkanker die door patiënten en hun familie zijn gesteld via Vraag het de arts. Longartsen, een longchirurg en een radiotherapeut beantwoorden gratis deze vragen op onze website.
Dit boek krijgt elke nieuwe Vriend van Longkanker Nederland als welkomstgeschenk en dank voor het steunen van ons werk. Wil je dit boek ook ontvangen? Word Vriend voor €2,50 per maand of steun ons met een eenmalige bijdrage van 25 euro.
Word Vriend van Longkanker Nederland ->>

 

Weggeefkaartjes (alleen te bestellen door professionals)

Longkanker Nederland heeft een kaartje (maat visitekaartje) ontwikkeld om je als professional te ondersteunen in het geven van informatie. Op deze kaartjes staat de website van Longkanker Nederland vermeld. Je kunt deze uitdelen tijdens of na een gesprek en op deze manier verwijs je naar onze site met betrouwbare informatie over longkanker.
Bestel de weggeefkaartjes.

8 praatkaarten over longkanker (alleen te bestellen door professionals)

Speciaal voor professionals die patiënten met longkanker begeleiden en coachen, zijn praatkaarten ontwikkeld. Deze kaarten ondersteunen oncologieverpleegkundigen bij de uitleg over longkanker, uitzaaiingen, doelgerichte therapie, immuuntherapie, chemotherapie, operatie, radiotherapie en palliatieve zorg. De praatkaarten zijn samen met taalambassadeurs ontwikkeld. Ze zijn zeer geschikt om te gebruiken in de communicatie met mensen die beperkt gezondheidsvaardig zijn. Het taalniveau is aangepast, de uitleg wordt ondersteund met passende tekeningen. Bestel een setje van 8 praatkaarten.

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Agenda

  1. Webinar thymomen

    18 december 16:00 - 17:15

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs