Bestellen

Bij Longkanker Nederland zijn verschillende boekjes en brochures te bestellen. Wij kunnen de boeken – dankzij donaties – kosteloos thuis sturen. (Vanwege de hoge verzendkosten verzenden wij alleen binnen Nederland.) Een donatie zou heel fijn zijn en kan via deze pagina.

Folder Longkanker Nederland

Deze folder is voor iedereen die met longkanker te maken krijgt of heeft. Er staat informatie in over wat we allemaal doen op het gebied van informatie geven, ervaringen delen en werken aan betere longkankerzorg. Ook kun je via de afscheurkaart Vriend of donateur worden van Longkanker Nederland. Als laatste lees je wat we met de donaties doen en hoe Longkanker Nederland betaald wordt. Patiënten krijgen de folder automatisch bij de bestelling van andere boeken.
Bestel deze folder.

Longkanker? Belangrijke vragen om te stellen

Je hebt longkanker. Er komt veel op je af. Je hebt veel vragen, maar welke vragen kun je het beste stellen? Longkanker Nederland heeft een boekje voor je gemaakt met belangrijke vragen die je kunt stellen. Neem het boekje mee naar de gesprekken met de arts of oncologieverpleegkundige. Mis je nog vragen? Op de achterkant van het boekje is ruimte om deze vragen op te schrijven. Op onze pagina belangrijke vragen om te stellen vind je veel vragen en mogelijke antwoorden. Bestel dit boekje of download het boekje om het direct te lezen (PDF).

 

Longkanker, welke vorm heb ik?

Dit boekje bevat informatie over de onderzoeken die er bij iemand met longkanker zijn gedaan. Je leest er wat er in het pathologieverslag kan staan. Dit zijn de bevindingen van de patholoog. Dit is een arts die gespecialiseerd is in het onderzoeken van weefsels en cellen. Bestel dit boekje of download het boekje om het direct te lezen (PDF).

95 vragen over immuuntherapie voor longkanker

De vragen en antwoorden in dit boek zijn speciaal opgesteld voor patiënten, maar ook voor familieleden en vrienden die graag extra informatie willen over immuuntherapie. De vragen zijn beantwoord door artsen die dagelijks werken met immuuntherapie bij patiënten met longkanker. Onze pagina vragen en antwoorden over immuuntherapie bevat de meest recente antwoorden. Bestel dit boekje.

Het 200 vragen & antwoorden boek (tijdelijk niet op voorraad)

Alles wat patiënten met longkanker en hun naasten willen weten. De 200 meest gestelde vragen zijn beantwoord door een team specialisten en verzameld in dit boekje. Bestel dit boekje.

200vragen-omslag

Het familieboek over longkanker

Het familieboek over longkanker belicht met behulp van heel veel illustraties en simpele woorden tal van onderwerpen die aansluiten bij de beleving van kinderen. Het boek is gericht op kinderen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar. Bestel dit boekje.

familieboek-omslag

Weggeefkaartjes (alleen te bestellen door professionals)

Longkanker Nederland heeft een kaartje (maat visitekaartje) ontwikkeld om je als professional te ondersteunen in het geven van informatie. Op deze kaartjes staat de website van Longkanker Nederland vermeld. Je kunt deze uitdelen tijdens of na een gesprek en op deze manier verwijs je naar onze site met betrouwbare informatie over longkanker.

vistekaartjes

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs

Agenda

Er zijn momenteel geen toekomstige events.