Bestellen

Bij Longkanker Nederland zijn verschillende boekjes en brochures te bestellen. Wij kunnen de boeken – dankzij donaties – kosteloos thuis sturen. Een donatie zou heel fijn zijn en kan via deze pagina.

Het 200 vragen & antwoorden boek

Alles wat patiënten met longkanker en hun naasten willen weten. De 200 meest gestelde vragen zijn beantwoord door een team specialisten en verzameld in dit boekje.

200vragen-omslag

Het familieboek over longkanker

Het familieboek over longkanker belicht met behulp van heel veel illustraties en simpele woorden tal van onderwerpen die aansluiten bij de beleving van kinderen. Het boek is gericht op kinderen in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar.

familieboek-omslag

Longkanker, welke vorm heb ik?

Dit boekje bevat informatie over de onderzoeken die er bij iemand met longkanker zijn gedaan. Je leest er wat er in het pathologieverslag kan staan. Dit zijn de bevindingen van de arts (patholoog) die is gespecialiseerd in het onderzoeken van weefsels en cellen.

Weggeef kaartjes (alleen te bestellen door professionals)

Longkanker Nederland heeft een kaartje (maat visitekaartje) ontwikkeld om je als professional te ondersteunen in het geven van informatie. Op deze kaartjes staat de website van Longkanker Nederland vermeld. Je kunt deze uitdelen tijdens of na een gesprek en op deze manier verwijs je naar onze site met betrouwbare informatie over longkanker.

vistekaartjes

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs

Agenda

30 november Informatieavond over longkanker Hilversum

Op donderdagavond 30 november houdt Viore in samenwerking met het Tergooi ziekenhuis en Longkanker Nederland een  informatieavond voor iedereen die … Lees verder

4 november-Landelijke themadag Longkanker Nederland, Meander MC Amersfoort

Themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten Tijd: 13:00 – 17:30 Locatie: Meander Medisch Centrum, Foyer en Auditorium, Maatweg … Lees verder