Nieuws

Communicatietool ‘Hoestie.nu?’ wint prijs

Het communicatieplatform Hoestie.nu? heeft donderdag 9 maart de Roche Oncology Award 2017 gewonnen. Het is een prijs voor “een initiatief dat op een vernieuwende manier bijdraagt aan het welzijn van mensen met kanker en het verbeteren van de oncologische zorg”. De digitale tool helpt kankerpatiënten om hun sociale omgeving te informeren over hun ziekte. De jury, die bestond uit acht gerenommeerde deskundigen binnen de oncologische zorg, toetste de inzendingen op criteria als innovativiteit, haalbaarheid, en opschalingspotentieel.

Initiatiefnemer Anna-Eva Tulkens (35) merkte tijdens haar ziekte longkanker zelf dat de communicatie met naasten onder druk kwam te staan. Je wil mensen op de hoogte brengen van een uitslag, maar je hebt niet de energie om iedereen te woord te staan. Er zijn ook vrienden die niet weten wat ze moeten zeggen en dus niks laten weten. Om toch op een goede manier contact te houden, bedachten Anna-Eva en haar partner Bram het communicatieplatform Hoestie.nu?
Via een besloten webpagina kunnen mensen met een ernstige ziekte hun naasten op de hoogte houden van alle aspecten van hun gezondheidsreis.

Op dit moment is de site www.hoestie.nu nog in de testfase, maar zodra hij online is kun je een pagina aanmaken die je zelf, of samen met een partner, vriend of familielid, beheert. Die pagina is privé: hij kan alleen bezocht worden door mensen die je uitnodigt via de e-mail. Op deze pagina is er een tijdlijn met daarin een overzicht van behandelmomenten en controles, kan je updates plaatsen over je (emotionele) toestand, kan je aangeven op welke manier en wanneer je graag in contact komt met vrienden of familie en vind je achtergrondinformatie over de ziekte (handig voor naasten).

Voor de ontwikkeling van Hoestie.nu? is Anna-Eva een de samenwerking aangegaan met het Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+.