Nieuws Nieuwsbericht

Doe jij mee aan Stoptober?

De vijfde editie van Stoptober is van start: Katja Schuurman, Kees van der Spek en Jan Slagter stoppen met roken. Ook dit jaar kun je weer meedoen aan Stoptober: samen met anderen 28 dagen stoppen met roken. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de dagelijkse steun van Stoptober via social media hebben al bijna een kwart miljoen Nederlanders de afgelopen jaren meegedaan aan Stoptober. Ook de steun van de stoppers onderling draagt bij aan het succes. Uit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de stoppers Stoptober ook daadwerkelijk volhoudt.

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen kan zich vanaf nu inschrijven via de website www.stoptober.nl en kan vanaf 28 september de bijbehorende gratis app downloaden die vanaf 1 oktober dagelijkse steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2018. Wetenschappelijk onderzoek uit Engeland, waar Stoptober al langer loopt, heeft aangetoond dat na 28 dagen de kans om blijvend te stoppen maar liefst 5 keer zo groot is.

Stoptober werkt!

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dit is nog niet zo eenvoudig. Uit onderzoek van het AMC blijkt dat Stoptober werkt. 70% van de deelnemers heeft Stoptober volgehouden en niet gerookt. Ongeveer de helft daarvan is zelfs na 3 maanden nog steeds gestopt. Dat percentage is vele malen hoger dan een stoppoging zonder hulp. Stoptober is intussen echt een begrip geworden, met 1 oktober als nieuw nationaal stopmoment.

Wie is Stoptober?

Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds (voorheen Astma Fonds), Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Alliantie Nederland Rookvrij.

Longkanker Nederland is partner van Alliantie Nederland Rookvrij en sluit zich aan bij de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie. Samen met een groeiend aantal partners strijden we voor een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van roken. De ambitie is dat iedere ouder van een kind dat wordt geboren vanaf 2017 zijn of haar kind volledig rookvrij en meerookvrij kan laten opgroeien. Stoptober is een goed initiatief om dit doel te bereiken.

Lees meer over stoppen met roken.