In ‘Lief met Luuk’ gaat presentator Luuk Dresen op pad om mensen blij te maken die dat echt verdiend hebben. Enkele afleveringen gaan over longkanker. Patiënten van verpleegkundig specialist Janneke vertellen hun verhaal.

Luuk heeft eerder een aflevering gemaakt over zijn tante Meggy, die longkanker heeft. Meggy liet de aflevering aan haar verpleegkundig specialist Janneke zien. Janneke vond deze video zo mooi dat ze Luuk heeft benaderd om meer afleveringen te maken over patiënten met longkanker. Luuk: “Dat leek mij natuurlijk heel tof om te doen dus zo is de serie over longkanker ontstaan.” De afleveringen ‘Lief met Luuk’ over longkanker zijn mede mogelijk gemaakt door Longkanker Nederland.

Meggy

In deze aflevering van ‘Lief met Luuk’ gaat Luuk op pad met tante Meggy. Meggy heeft longkanker en heeft daarom wel een verrassing verdiend. Ze kan heel goed zingen, dus we nemen haar mee naar een professionele studio om nummers op te nemen. En niet zomaar nummers, onder andere een nummer voor haar eigen begrafenis, over lef gesproken!

Angelique

In deze eerste aflevering gaat Luuk langs bij de 47-jarige Angelique. Om te breien, te wandelen met haar hond Buddy, maar vooral om te praten. Over de ziekte longkanker maar eigenlijk vooral over het leven. Angelique: “Het leven is mooi en dat moet je vieren.”

Jan

In de tweede aflevering van de serie over longkanker gaat Luuk langs bij de 74-jarige Jan. Jan heeft uitgezaaide longkanker met een EGFR-mutatie. Ondanks zijn ziekte voelt deze wielerfanaat zich topfit, wat hij bewijst tijdens een heerlijk rondje fietsen. Jan: “Een ander rookt als een kettellapper en die krijgt niets.”

Frans

In de derde en laatste aflevering over longkankerpatiënten gaat Luuk langs bij Frans. Met deze heerlijk nuchtere man uit Utrecht speelt Luuk een potje snooker. Ook heeft hij een gesprek over de ziekte longkanker en het leven dat Frans heeft teruggekregen dankzij immuuntherapie. Frans heeft voor iedereen nog de volgende tip: “Liefde is het belangrijkste in het leven.”

‘Lief met Luuk’

In ‘Lief met Luuk’ gaat presentator Luuk Dresen elke week op pad om mensen blij te maken die dat echt verdiend hebben. Bijvoorbeeld omdat ze heel goed werk doen voor anderen. Of omdat ze eenzaam of ziek zijn. Of gewoon omdat ze hartstikke aardig zijn. Ken jij iemand die wel wat liefde verdiend heeft? Stuur dan een mailtje naar lief@luukdresen.nl! Kijk voor meer filmpjes op het YouTube-kanaal ‘Lief met Luuk’.Deel via

Lees verder...

  1. 1 juli 2019 Anna-Eva Tulkens: “Ik kijk mijn kanker aan, waardoor ik hem beter heb leren kennen en niet bang ben”
    Lees verder
  2. 1 juni 2019 Ibrahim Tahtah: "Ik heb gezien hoe verschrikkelijk longkanker is"
    Lees verder
  3. 1 maart 2019 Bastiana Hartogsveld: "Ik besloot de moed niet op te geven"
    Lees verder