Nieuws Nieuwsbericht Oproepen

Gezocht: longkankerpatiënten die moeite hebben met eten en drinken

Als je kanker hebt, kun je moeite hebben met eten en drinken. Je kunt bijvoorbeeld geen zin hebben in eten, het eten en drinken smaakt minder lekker of je hebt last van misselijkheid. Dit kan bij de patiënt of zijn naaste leiden tot zorgen. Voor het project ‘Hij wil niet eten’ is het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL)* op zoek naar patiënten met longkanker die sinds hun ziekte problemen hebben met eten en drinken. Of die tijdens hun ziekte problemen met eten en drinken hebben gehad.

Wat is het doel van het project?
Tijdens een interview praat een onderzoeker van IKNL met een longkankerpatiënt of hun naaste over de ervaringen met eten en drinken. Het interview duurt maximaal 1 uur. De naaste kan een partner zijn, een familielid, vriend of vriendin die regelmatig mantelzorg verleent. Door uw ervaringen te delen, krijgen we meer inzicht in uw behoeften en wensen. Hiermee kunnen we de zorg voor toekomstige patiënten en naasten verbeteren.

Wilt u meedoen? Meld u dan aan.
Heeft u sinds uw ziekte moeite met eten of drinken en wilt u hier graag over praten? Meld u dan aan voor het interview. Een naaste kan zich ook aanmelden. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan Nora Lize, junior onderzoeker, via n.lize@iknl.nl.

U wordt 1 keer geïnterviewd en het gesprek duurt maximaal 1 uur. U bepaalt samen met de onderzoeker waar en wanneer het interview plaats vindt.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over dit onderzoek contact op met Drs. Nora Lize, junior onderzoeker via e-mailadres n.lize@iknl.nl of telefoonnummer 06 31 90 54 13.

* Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) is een kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg. Het IKNL voert het project uit.