Nieuws Nieuwsbericht

Informatiebijeenkomst in Amsterdam trekt 100 bezoekers

Op vrijdag 5 oktober hield patiëntenorganisatie Longkanker Nederland samen met Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam UMC en OLVG een informatiebijeenkomst voor patiënten met longkanker en hun familie. De bijeenkomst was in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Maar liefst 100 bezoekers kregen informatie over immuuntherapie, de nieuwste ontwikkelingen voor behandeling en waarvoor radiotherapie wordt ingezet bij longkanker.

Wanda de Kanter, longarts en strijder tegen de tabaksindustrie trad deze dag op als dagvoorzitter. De sprekers kwamen uit het Antoni van Leeuwenhoek, OLVG en Amsterdam UMC. Na elke presentatie was er ruimte om vragen te stellen. De aanwezigen maakten daar uitgebreid gebruik van. Zo vroeg een mevrouw wiens man longkanker heeft, welke hulp er voor haar kinderen is om met deze ziekte om te gaan. De presentatie over wat een inloophuis voor iemand kan betekenen gaf haar direct antwoord. Inloophuizen organiseren namelijk ook activiteiten voor kinderen. Daarnaast was er tijdens deze bijeenkomst ruimte om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook kon je informatiestands bezoeken van IPSO, Care for Cancer en Longkanker Nederland.

Wat kan een inloophuis voor jou betekenen?
Naast de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van longkanker en immuuntherapie was er ook aandacht voor de niet-medische zorg. Annelies Osinga van inloophuis ADAMAS vertelde dat er in heel Nederland inloophuizen zijn voor mensen die geraakt zijn door kanker. Het volgende filmpje geeft een goede indruk van wat een inloophuis biedt:

Presentaties
Immunotherapie. Joop de Langen ,longarts Antoni van Leeuwenhoek (ingekorte presentatie)
De nieuwste ontwikkelingen. Annemarie Becker longarts Amsterdam UMC
Wat kan een inloophuis voor u betekenen? Annelies Osinga, inloophuis ADAMAS