Projecten

Merel Brons wint Lung Cancer Journalism Award

Tijdens de landelijke themamiddag 2016 van Longkanker Nederland heeft journalist Merel Brons de Lung Cancer Journalism Award ontvangen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die in de media op goede en heldere wijze aandacht geeft aan mensen met longkanker.

 

 

Merel Brons nam de prijs in ontvangst van Merel Hennink, lid van de Patiëntenadviesraad van Longkanker Nederland. Zij won de Lung Cancer Journalism Award voor de prachtige reportages die zij maakte van twee vrouwen met longkanker, waaronder Merel Hennink. Beide artikelen verschenen afgelopen jaar in tijdschrift Libelle.

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland is trots dat Merel Brons de prijs dit jaar wint.
“Merel heeft uitgebreid de tijd genomen voor het maken van de portretten van beide vrouwen”, aldus Merel Hennink. “Zij heeft de patiënt hiermee een gezicht gegeven. Een mooi gezicht. En het is een positief verhaal geworden.”

Beide reportages zijn te vinden op de website van Longkanker Nederland: www.longkankernederland.nl/nieuws.

Reactie Merel Brons

Longkanker Nederland heeft Merel Brons gevraagd naar haar reactie op het winnen van deze prijs. Haar ervaringen lees je hier.

Eerdere winnaars

In 2015 won longarts Sander de Hosson de Lung Cancer Journalism Award. Meer informatie over de winnaar van 2015 vind je hier.

 

De Global Lung Cancer Coalition (GLCC) is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor een betere longkankerzorg en meer aandacht voor mensen met longkanker. Er zijn 35 patiëntenorganisaties uit verschillende landen bij aangesloten, waaronder Longkanker Nederland. Elk lid van GLCC reikt jaarlijks de Lung Cancer Journalism Award uit. Daarnaast kiest GLCC uit alle individuele winnaars nog een winnaar per jaar uit.

 

Projecten van Longkanker Nederland worden mogelijk gemaakt door uw donaties. Wij hebben uw steun daarom hard nodig. Doneren kan via dit donatieformulier.