Landelijke Dag 2018

Zaterdag 3 november 2018 was de landelijke bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun naasten. Maar liefst 110 bezoekers kwamen af op de interessante presentaties en workshops en bezochten de informatiemarkt. Ook waren zij getuige van de bijzondere prijsuitreiking. Longarts Wanda de Kanter (links op de foto) ontving de ‘GLCC Journalism Award’ 2018 uit handen van longkankerpatiënte Anne Marie van Veen.

Wanda krijgt deze prijs voor haar uitzonderlijke inzet rondom longkanker in de media. Ook strijdt ze samen met Anne Marie van Veen en anderen tegen de tabaksindustrie. Nadat Anne Marie met ontroerende woorden de prijs heeft uitgereikt, wordt ze zelf verrast. Wanda zette Anne Marie in het zonnetje en sprak haar bewondering uit voor haar kracht en doorzettingsvermogen. Anne Marie gaat maar door, ook al is ze ziek.

Filmmaker Ismaël Lotz was ook genomineerd. Hij heeft longkanker en maakt indrukwekkende video’s over zijn strijd tegen deze ziekte. Hij deelt al zijn gedachten en bevindingen met het publiek en geeft zo meer bekendheid aan longkanker.

Ontspannen en ontmoeten

Naast informatie was er ook tijd voor ontspanning en het ontmoeten van andere mensen met dezelfde ziekte, om ervaringen uit te wisselen. Veel mensen lieten een mooie foto maken door de professionele fotograaf. Of deden mee aan één van de vier workshops: handmassage, vermoeidheid, veerkracht behouden of omgaan met beperkte energie.

Bekijk alle foto’s.

 

 

 

 

 

Foto’s: Vincent Schiphorst

Video’s van de presentaties

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

steun ons werk

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs