Nieuws Nieuwsbericht

Landelijke themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland houdt samen met Meander Medisch Centrum en andere ziekenhuizen op zaterdag 3 november van 11.00 tot 16.30 uur een landelijke themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten. Ook dit jaar is de locatie Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand. Wereldwijd wordt er tijdens de Lung Awareness Month door patiëntenorganisaties extra aandacht besteed aan longkanker, zoals deze themamiddag.

Er zijn interessante lezingen van longarts Judith Herder (Meander MC), patholoog Aryan Vink (UMCU), verpleegkundig specialist Riky Dorrestein (Meander MC), psycho-oncologisch therapeut Karen Rutgers (Toon Hermans Huis) en apotheker Paul Lebbink (Transvaal apotheek). Na afloop van de patiëntendag reikt Longkanker Nederland namens de Global Lung Cancer Coalition (GLCC), de ‘GLCC Journalism Award’ 2018 uit.

Wanda de Kanter krijgt Award
Dit jaar gaat de ‘GLCC Journalism Award’ naar longarts Wanda de Kanter. Zij krijgt deze prijs omdat ze zich al tientallen jaren inzet voor het zo goed mogelijk behandelen van longkanker én het zoveel mogelijk voorkomen daarvan. Met haar strijd tegen de tabaksindustrie wil ze voorkomen dat kinderen verslaafd raken aan roken. Over deze onderwerpen is Wanda veelvuldig in de media. Ze heeft al twee keer de Vrouw in de Media Award gewonnen.

Ontmoeten en ontspannen
Naast informatie is er ook tijd voor ontmoeting en ontspanning, zoals heerlijk relaxen bij een van de masseurs. Of laat een mooie foto maken door een professionele fotograaf. Je kunt ook deelnemen aan één van de workshops over veerkracht behouden, bijwerkingen en vermoeidheid.

Aanmelden
Deelname aan deze dag is gratis. Aanmelden kan tot 22 oktober door een e-mail te sturen naar longkankerdag@meandermc.nl. Laat weten met hoeveel personen je komt. Je kunt je via dit e-mailadres ook inschrijven voor de workshops. Kijk voor meer informatie over het programma op www.longkankernederland.nl/agenda/landelijke-bijeenkomst.

Voor wie het niet mogelijk is om aanwezig te zijn, maar wel graag de presentaties wil volgen, is er een livestream beschikbaar.