Het tweede jaar op rij levert Longkanker Nederland een kandidaat voor de Europese Patiënten Academie voor Therapeutische Innovatie (EUPATI). Uit bijna 40 aanmeldingen zijn 19 patiëntenvertegenwoordigers geselecteerd voor deze EUPATI NL-opleiding. Peter Lems, lid van ons patiëntenpanel is een van die kandidaten.

De kandidaten krijgen een opleiding van 14 maanden. Tijdens deze opleiding worden ze klaargestoomd om deel te nemen aan besluitvorming over geneesmiddelenonderzoek en toelating van nieuwe geneesmiddelen in de medische praktijk. Na de opleiding kunnen ze als volwaardig samenwerkingspartner optreden in het geneesmiddelenveld.

Wij feliciteren Peter Lems en alle andere kandidaten met de toelating en wensen ze veel succes!

Over de EUPATI NL-opleiding

De EUPATI NL-opleiding is de Nederlandse versie van de Europese Patiënten Academie rondom onderzoek, innovatie en ontwikkeling van geneesmiddelen. In december 2020 studeerden de eerste 16 patiëntenvertegenwoordigers af van deze Nederlandse opleiding. Zij blijven bij de opleiding betrokken als ‘EUPATI-fellow’.

PGOsupport is de trekker en uitvoerder van de EUPATI NL-opleiding. Het doel is altijd geweest om dit een opleiding ‘door en voor het geneesmiddelenveld’ te laten zijn. Er wordt nauw samengewerkt met de hierin relevante partijen: College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), Dutch Clinical Research Foundation (DCRF), Health-Holland, Hogeschool Utrecht, HollandBIO, Bijwerkingencentrum Lareb, Ministerie van VWS, Patiëntenfederatie Nederland, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, ZonMw en Zorginstituut Nederland.  

Peter Lems website Peter Lems


Deel via

Lees verder...

  1. 16 juni 2021 Psychologische zorg voor (ex-)kankerpatiënten tot 1 september 2021 volledig vergoed
    Lees verder
  2. 14 juni 2021 Nalaten aan Longkanker Nederland: ook straks kun je het verschil maken
    Lees verder
  3. 10 juni 2021 Wat zijn biomarkers? En welke rol spelen biomarkers bij longkanker?
    Lees verder