Naast de behandeling in het ziekenhuis, bij de huisarts of fysiotherapeut, zoeken mensen met longkanker vaak aanvullende mogelijkheden. Je hoort van alles over hoe je kanker zou kunnen laten verdwijnen of wat je zou helpen om behandelingen beter te doorstaan. Maar wat is waar?

 • Oncokompas. Op deze website kun je als patiënt of naaste zelf thuis je kwaliteit van leven bewaken. Door vragen te beantwoorden krijg je persoonlijke uitleg, advies over nazorg en een compleet overzicht van de mogelijkheden voor begeleidende zorg. Het kan helpen om de draad zo goed mogelijk op te pakken.
 • Voor het vinden van een zorg- of hulpverlener die gespecialiseerd is in kanker, zoek je in de Verwijsgids kanker
 • Complementaire zorg is een aanvulling op de standaardzorg. Deze zorg kan helpen bij klachten en bij je herstel. Massage, acupunctuur, muziektherapie, dit zijn voorbeelden van complementaire zorg bij kanker.
 • Informatie over mogelijke bijwerkingen van medicijnen en advies hoe ermee om te gaan vind je op Bijwerkingenbijkanker.nl
 • Op Voeding en kanker vind je betrouwbare informatie over voeding en voedingssupplementen en kanker. Belangrijk: overleg altijd eerst met je arts voor je aanvullende vitamines of mineralen gaat slikken of een dieet gaat volgen om zeker te weten dat dit je behandeling tegen kanker niet schaadt.
 • Informatie over wietolie/medicinale cannabis vind je bij Bureau Medicinale Cannabis en de Transvaal apotheek

 • Medicinale cannabis kan helpen bij:
  * Pijn bij kanker
  * Misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker
  * Misselijkheid en braken als gevolg van medicatie of bestraling bij kanker

     In onderstaande video vertelt de apotheker over feiten en fabels rond wietolie. Let op: de uitzending start na 1 minuut.


     Met jouw hulp kunnen we mensen met longkanker blijven helpen Steun ons en doneer nu!