Wil je gratis boeken en folders over longkanker bestellen? Dat kan! Hieronder staan de folders en boekjes die je kunt bestellen. Een aantal kun je direct downloaden en lezen. Er is een bestelformulier voor patiënten, familie of naasten. En een bestelformulier voor professionals.

Boeken versturen dankzij donaties

Wij kunnen de folders en boekjes – dankzij donaties gratis versturen.

Bekijk alle folders en boekjes

Voorkant vragenboekje

Longkanker? Belangrijke vragen om te stellen

Je hebt longkanker. Er komt veel op je af. Je hebt veel vragen, maar welke vragen kun je het beste stellen? Longkanker Nederland heeft een boekje voor je gemaakt met belangrijke vragen die je kunt stellen.
Lees deze folder
Folder LN

Folder Longkanker Nederland

Deze folder is voor iedereen die met longkanker te maken krijgt of heeft. Er staat informatie in over wat we allemaal doen op het gebied van informatie geven, ervaringen delen en werken aan betere longkankerzorg.
Lees deze folder
Longkanker heb je niet alleen

Longkanker heb je niet alleen

Dit boekje is er voor jou, als naaste van iemand met longkanker. ‘Naaste’ is het woord voor iedereen uit de omgeving: familie, vrienden, kennissen, collega’s.

Door verschillende interviews met betrokkenen bij iemand met longkanker willen wij jou meenemen in hoe je je als naaste kunt voelen, waar je tegen aan kan lopen maar ook bieden wij je praktische tips waar jij als naaste iets mee kan.
Lees het boekje
Uitzaaingen in de hersenen bij longkanker

Uitzaaiingen in de hersenen bij longkanker

In dit boekje lees je over bij welke vorm van longkanker uitzaaiingen in de hersenen vaker voorkomen. Ook lees je welke klachten je kunt hebben door uitzaaiingen in de hersenen, welke onderzoeken nodig zijn en welke behandelingen mogelijk zijn.
Lees het boekje
Voorkant boekje chemotherapie

Chemotherapie bij longkanker

In dit boekje staat veel informatie over chemotherapie bij longkanker. Wat chemotherapie is en wanneer je het kunt krijgen. Wat de bijwerkingen kunnen zijn en wat je tegen deze bijwerkingen zou kunnen doen.
Lees het boekje
Voorkant welke vorm NIEUW

Longkanker, welke vorm heb ik?

Het is belangrijk om te weten welke vorm van longkanker je hebt. Daarom onderzoekt de arts een stukje van de tumor. Na het onderzoek weet de arts welke behandeling het beste bij jouw vorm van longkanker past. In dit boekje lees je meer over dit weefselonderzoek en de uitslag ervan.
Lees dit boekje
100 vragen boekje immuuntherapie 761x1024

100 vragen over immuuntherapie voor longkanker

De vragen zijn beantwoord door artsen. Je kunt het boekje bestellen via het bestelformulier. Op de website vind je ook vragen en antwoorden over immuuntherapie.
Lees de vragen en antwoorden over immuuntherapie
Familieboek over Longkanker

Familieboek over longkanker

Vijf kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar maken mee dat hun opa, oma of moeder de diagnose longkanker krijgt. Ze schrikken erg en hebben veel vragen. Die stellen ze aan elkaar en aan deskundigen. Zo leren ze veel. Over verdriet, onmacht, opluchting en ook wat de ingewikkelde ziekenhuiswoorden die ze tegenkomen, betekenen.
Voorkant als je niet meer beter wordt web

Je wordt niet meer beter... Palliatieve zorg bij uitgezaaide longkanker

Dit boekje geeft allerlei informatie over palliatieve zorg vanaf de diagnose uitgezaaide longkanker tot het leven na jouw dood. En bevat een lijst met websites, organisaties, boeken en video's voor meer informatie over dit onderwerp.
Lees het boekje
Gesprekshulp Kanker en Werk 224x300

De gesprekshulp Werk en Kanker

De gesprekshulp Werk en Kanker is een folder die helpt om het praten over kanker op de werkvloer makkelijker te maken.
Bekijk deze folder op de website van NFK
Folder voorkant nalaten

Folder: Nalaten aan Longkanker Nederland

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland wil haar achterban kunnen blijven helpen. Nu en straks. Iedere vorm van steun helpt daarbij. Ook nalatenschappen.
Lees deze folder
LKN Word vriend

Longkanker – 100 vragen en antwoorden (word Vriend en ontvang dit boek)

Alles wat patiënten met longkanker en hun familie willen weten. Het boek is een verzameling van 100 vragen over longkanker die door patiënten en hun familie zijn gesteld via Vraag het de arts.
Word Vriend!
Visitekaartjes nieuw

Weggeefkaartjes (alleen te bestellen door professionals)

Longkanker Nederland heeft een kaartje (maat visitekaartje) ontwikkeld om je als professional te ondersteunen in het geven van informatie.
Bestel de weggeefkaartjes (alleen voor professionals)
Praatkaarten longkanker

Praatkaarten over longkanker (alleen te bestellen door professionals)

Speciaal voor professionals die patiënten met longkanker begeleiden en coachen, zijn praatkaarten ontwikkeld. Deze kaarten ondersteunen oncologieverpleegkundigen bij de uitleg over de volgende onderwerpen: longkanker, uitzaaiingen, doelgerichte therapie en immuuntherapie, chemotherapie, operatie, radiotherapie en palliatieve zorg.

Bestel de praatkaarten via het bestelformulier voor professionals.
Lees meer over de praatkaarten en hoe je deze gebruikt
Waaiers allen

Ontwikkel een Waaier Palliatieve Zorg Longoncologie (alleen voor professionals)

De ‘Waaier Palliatieve Zorg Longoncologie’ is beschikbaar voor alle long(kanker)afdelingen in Nederland. Zorgverleners kunnen deze informatiewaaier voor patiënten, aanpassen aan het aanbod in hun eigen regio en de waaier uitreiken aan mensen met longkanker. In de waaier staat praktische informatie over palliatieve zorg in de eigen regio buiten het ziekenhuis. Wil je ook een regionale waaier ontwikkelen voor jouw ziekenhuis? Gebruik het witboek met uitgebreide informatie over hoe je de waaier kunt aanpassen en implementeren op jouw afdeling.
Lees meer over de informatiewaaier en download het witboek
Witboek resultaten en praktische tip vast verpleegkundig aanspreekpunt

Witboek resultaten en praktische tips vast verpleegkundig aanspreekpunt

Een vast verpleegkundig aanspreekpunt voor patiënten met longkanker. In dit witboek worden huidige knelpunten, mogelijke oplossingsrichtingen en good practices benoemd. Het witboek kan door longkankerteams worden gebruikt om de rol van een vast verpleegkundig aanspreekpunt op hun afdeling (verder) te implementeren. Het witboek is vrij beschikbaar voor iedereen die hiermee aan de slag wil. Onze wens is dan ook dat hierdoor in de toekomst alle patiënten met longkanker, naast de behandelend arts ook terecht kunnen bij een vast verpleegkundig aanspreekpunt.
Download hier het witboek

Bestelformulier folders en boeken Longkanker Nederland

Dit bestelformulier is voor patiënten, familie of naasten.

Alleen Nederland of België.

Meedoen

Ik bestel:Heb je vragen over het bestellen van boeken en folders? Mail dan naar info@longkankernederland.nl.

Bestelformulier voor professionals

Dit bestelformulier is voor professionals.

Alleen Nederland of België.

Boeken en folders

Nieuwsbrief

Heb je vragen over het bestellen van boeken en folders? Mail dan naar info@longkankernederland.nl.