Oproepen

Onderzoek: invloed van melk op de opname van Erlotinib?

Wie: het gaat om een onderzoek van Erasmus MS Rotterdam

Waarover: Erlotinib (Tarceva) is een geneesmiddel dat wordt gebruikt in de behandeling van longkanker. Erlotinib wordt oraal ingenomen en vervolgens in de maag opgenomen voordat het in de bloedbaan terecht komt.
Erlotinib wordt het best opgenomen wanneer de inhoud van de maag ‘zuur’ is. Naast het feit dat Erlotinib goed oplost in een zure omgeving, lost het mogelijk ook goed op in vette dranken. Een voorbeeld van een vette drank is volle melk. Dit is dus mogelijk een andere manier om de Erlotinib opname te bevorderen.
In dit onderzoek wordt gekeken naar het effect van volle melk op de opname van Erlotinib in het bloed bij patiënten die een maagzuurremmer gebruiken en bij patiënten die dit niet doen.

Op zoek naar: iemand die longkanker heeft en Erlotinib gebruikt en wil meewerken aan dit onderzoek.

Hoe: je zult gevraagd worden om een aantal dagen jouw Erlotinib in te nemen met water en jouw Erlotinib een aantal dagen in te nemen met volle koemelk. Voor dit onderzoek word je twee afzonderlijke dagen 24 uur opgenomen in een ziekenhuis in Rotterdam. Ook houd je gedurende de studieperiode een dagboek bij waarin de tijden van inname worden genoteerd en eventuele bijwerkingen. Van tevoren zal er in een gesprek met de onderzoekers bekeken worden of je aan dit onderzoek kan deelnemen.

Praktisch: je gemaakte reis- en parkeerkosten worden vergoed. Er is geen vergoeding voor deelname aan dit onderzoek.

Wil je meewerken aan dit onderzoek, stuur dan vóór vrijdag 24 maart een e-mail naar info@longkankernederland.nl met daarin je naam en telefoonnummer. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op en kan je doorverwijzen naar de onderzoeker. Realiseer je dat de belasting voor deelname aan dit onderzoek groot is en dat er geen vergoeding is.

Deze oproep is verlopen. Reageren is niet meer mogelijk.