Boelien Geerts Lid Patiëntenpanel

Mijn naam is Boelien (1965) ik woon in het mooie Schoorl. In januari 2016 is er bij mij voor het eerst uitgezaaide longkanker geconstateerd, stadium IV. Ik was 50 jaar en zou waarschijnlijk het einde van het jaar niet halen. Nadat ik naar het Antoni van Leeuwenhoek ben gegaan, vroeg mijn arts of ik mee wilde doen met een studie Immuuntherapie. Daar heb ik volmondig “ja” op gezegd. Na 3 maanden bleken al mijn tumoren weg te zijn en heb ik nog 9 maanden deze therapie gevolgd.

Eind 2019 werd er wederom longkanker geconstateerd. Al snel bleek dat dit een nieuwe op zich zelf staande longkanker was, dus geen uitzaaiing van de longkanker uit 2016. Hier kwamen ze achter omdat er opeens een BRAF mutatie werd ontdekt, en die was in 2016 niet aanwezig. Omdat ik zo goed op immuuntherapie had gereageerd in 2016 hebben we besloten om eerst hiermee te starten en nog niet voor een doelgerichte therapie voor de BRAF mutatie te gaan, die er gelukkig wel is. Na 2 behandelingen Immuuntherapie bleek dit onvoldoende aan te slaan en hebben we hier 4 chemobehandelingen aan toegevoegd. Het lijkt aan te slaan, dus dat is heel positief.

Boelien: “Ik heb mijn leven te danken aan onderzoek, daarom wil ik ook graag een bijdrage leveren aan kankeronderzoek. Ook wil ik meewerken aan voorlichting over longkanker. Dit doe ik al bij het Antoni van Leeuwenhoek en KWF. Het is fijn om mijn ervaringen nu ook in te zetten voor het patiëntenpanel van Longkanker Nederland.”