Nieuws

Sander de Hosson wint Global Lung Cancer Award

Afgelopen week werd bekend dat Sander de Hosson de Global Lung Cancer Award heeft gewonnen. Het is een prijs voor iemand die in de media op een goede manier aandacht vraagt voor longkanker.

Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Hij schrijft blogs over zijn dagelijkse praktijk. Hij heeft een grote interesse in de palliatieve zorg en schrijft veel over mensen met longkanker. Zijn verhalen gaan vaak over het belang van een goede kwaliteit van leven en sterven. Hij maakt ingewikkelde onderwerpen als euthanasie en angst bespreekbaar.

De prijs is een initiatief van de Global Lung Cancer Coalition (GLCC). Dit is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor een betere longkankerzorg en meer aandacht voor mensen met longkanker. Er zijn 36 patiëntenorganisaties uit verschillende landen aangesloten bij GLCC. Longkanker Nederland is er daar één van. Elke patiëntenorganisatie reikt jaarlijks een Lung Cancer Journalism Award uit. Daarna kiest GLCC uit alle individuele winnaars een algemene winnaar van dat jaar. Dit is de winnaar van de Global Lung Cancer Award.

Sander de Hosson was de Nederlandse inzending in 2015. Zijn blog “het slotcouplet” is nu gekozen tot de beste inzending van dat jaar. De winnende blog kun je hier lezen.

Wij feliciteren Sander de Hosson met deze bijzondere prijs. Longkanker Nederland is blij met de betrokkenheid van Sander bij mensen met longkanker. Met zijn aangrijpende verhalen geeft hij hen een gezicht, en ons een inkijkje in de praktijk van de arts.