Kees begon een inzamelingsactie

Kees van Dongen, de man van Corry van Dongen-Megens (72) wilde iets positiefs doen toen hij longkanker kreeg. Hij zamelde geld in voor het Oncologie Fonds. Zijn levensvisie geeft Corry kracht nu haar man is overleden.

“Het doodvonnis kwam op 6 november 2014. Kees had kleincellige longkanker. Het was al zo ver uitgezaaid, dat de artsen hem nog een paar maanden gaven. Het zijn er ruim vijf geworden. Zo heb je niks en zo ga je dood, dat haalde ons hard onderuit. Maar Kees krabbelde meteen op. Hij wilde er alles aan doen om zijn leven te rekken. Hij kreeg chemo en bestraling. Heel pittig allemaal, maar Kees bleef positief en zeurde nooit. Dat Kees zo sterk bleef, hield mij ook op de been. Er waren genoeg momenten dat ik tranen voelde opkomen, maar dan zuchtte ik twee keer en dan ging het weer. We zeiden tegen elkaar dat we de tijd die we nog hadden, niet in tranen wilden doorbrengen. We wilden zoveel mogelijk genieten.

Lekkerste worstenbroodjes
Kees werd behandeld in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen en was daar zo tevreden over, dat hij iets terug wilde doen. Hij had als hobby bakken. Hij werd begin dit jaar zelfs uitgeroepen tot de beste thuisbakker van het lekkerste Brabantse worstenbroodje. Toen een cateringbedrijf zijn recept wilde gebruiken, zei Kees ‘Prima, maar niet voor niks!’. Zo begon zijn inzamelingsactie voor het Radboud Oncologie Fonds. De bakker in ons dorp ging Kees’ broodjes ook bakken. Van elke tien verkochte broodjes, ging er twee euro vijftig naar het Oncologie Fonds. Twee dagen voor zijn dood, overhandigde Kees een cheque van 3020,09 euro aan het Oncologiefonds. Uiteindelijk is het ruim 4185 euro geworden. Ik was zo ongelooflijk trots op hem. Dat worstenbroodje was veel meer dan wat deeg en varkensgehakt. Het stond voor Kees’ wens om iets te doen met zijn ziekte. Dat gaf hem kracht. Die levensvisie probeer ik vast te houden nu ik weduwe ben. Ik mis hem verschrikkelijk, maar Kees zou willen dat ik wat van het leven maakte. Dus doe ik dat.”

 

Corry

72
Vrouw van de aan longkanker overleden Kees van Dongen

Tip van Corry

Geniet van de dagelijkse dingen, dat maakt het leven bijzonder. Juist als het zwaard van een dodelijke ziekte boven je hoofd hangt.

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

steun ons werk

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs