• behandeling immunotherapie Pembrolizumab

  0
  0

  Geachte dames en heren,

  mijn vader (88 jaar)heeft oudjaarsdag 2019 te horen gekregen longkanker te hebben met uitzaaiingen. Genezing is niet mogelijk. Mijn vader heeft een combinatiekuur gehad…chemo met Pembrolizumab en de tumor en uitzaaiingen zijn flink geslonken. Na in het ziekenhuis te hebben gelegen met een longontsteking is besloten alleen verder te gaan met de immunotherapie. Daar zijn na de combinatiekuur tot op heden twee behandelingen voor geweest.
  Mijn vader heeft op 3 april de volgende kuur gepland staan, maar werd net door het ziekenhuis gebeld met de mededeling dat er volgende week een dubbele dosis kan worden gegeven, om de kuur daarna pas met 6 weken te geven i.p.v. met 3 weken.
  Nu heb ik de volgende vragen:
  – Mijn vader heeft van de Pembrolizumab eigenlijk geen bijwerkingen. Kunnen door een dubbele dosis de bijwerkingen ernstiger of heviger worden?
  – Kan het immuunsysteem hiervan op hol slaan, met als gevolg het moeten stoppen van de behandeling?
  – Is het misschien verstandiger om een enkele kuur te doen, en de volgende over te slaan? Kan dat een negatieve reactie geven op het effect van de kuur doordat er dan 6 weken tussen zit?
  Mijn vader heeft ook COPD.

  Mijn vader wordt behandeld in Ziekenhuis Rijnstate te Arnhem

  Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

  Marked as spam
  Datum bericht 26-03-2020 14:03
  4 views
  0
  Private answer

  Het is uit onderzoek gebleken, dat de effectiviteit van pembroluzimab elke 3 weken, hetzelfde is als de dubbele dosering pembroluzimab elke 6 weken. ook de bijwerkingen van beide schemas zijn vergelijkbaar. De dosering van de 6-weekse kuur is aangepast aan de tijdsperiode om dezelfde effectiviteit te houden als de 3-weekse kuur.

  Marked as spam
  Beantwoord op 01-04-2020 13:11