• Benauwd en pijn rug

  Benauwd en pijn rug

  0
  0

  Goedendag, ben een vrouw van 31 jaar en ben sinds een half jaar gestopt met roken en voornemens dit ook vol te houden (geen behoefte meer aan en eerder gestopt geweest, totaal bij elkaar ongeveer 10 jaar gerookt). Mijn vader is in 2013 overleden aan kleincellig longcarcinoom met uitzaaiingen naar rib en heup.

  Sinds enkele dagen ben ik kortademig, waarna een griep zijn intrede deed en vandaag lijkt de koorts te zijn verdwenen. Ben beetje snotterig, maar niet heel erg verkouden. Blijf last houden van mijn rug en tussen mijn schouderbladen, kortademig als ik bijv. de trap oploop of iets te snel loop en benauwd bij het liggen in bed op de rug (op de zij geen last). Mijn longen klonken volgens de huisarts normaal. Al enige maanden last ook van mijn rechter ribben. Volgens dokter en mensendieck heeft het met mijn spieren te maken?

  Toch blijft de angst hetgeen te krijgen wat mijn vader heeft gehad. en waaraan hij binnen 10 maanden na de diagnose aan is overleden op 59 jarige leeftijd.

  Hoe groot is de kans dat ik dit nu ook kan krijgen? Gezien mijn klachten?

  Marked as spam
  Datum bericht 05-03-2019 12:37
  29 views
  0
  Private answer

  Het verhaal klinkt alsof je een griep hebt gehad met misschien ook een longontsteking. Als je lang hoest kan dat pijn geven aan de tussenrib spieren. De longen zelf hebben geen pijn zenuwen. De klachten zullen langzamerhand verdwijnen, zo niet dan kan je terug gaan naar de huisarts.
  Als je je vader op zo een jonge leeftijd hebt verloren aan zo een agressieve vorm van longkanker dan heeft dat natuurlijk een enorme impact op het gezin. Juist deze kleincellige vorm van longkanker is roken gerelateerd. Als je nu niet meer opnieuw gaat roken is de kans op longkanker in de toekomst ontzettend klein.

  Marked as spam
  Beantwoord op 08-03-2019 09:05
  WordPress › fout

  De site ondervindt technische problemen.