• Diagnose op basis van longfoto

  Diagnose op basis van longfoto

  0
  0

  Mijn moeder heeft anderhalve week geleden ivm benauwdheid een longfoto laten maken. Eerst gaf ze aan dat de longarts iets gezien had wat op kanker kon duiden en dat ze een week later een vervolgonderzoek moest laten doen om te zien of er uitzaaiingen waren. Vervolgens voelde ze zich lichamelijk en geestelijk niet in staat om het vervolgonderzoek te ondergaan. Nu geeft ze aan ze ook geen enkel vervolgonderzoek meer wil omdat de longarts enkel vanuit de longfoto al gediagnosticeerd heeft dat het om een kwaadaardige tumor gaat en dat hij qua prognose zonder behandeling aangegeven heeft dat ze geen jaren meer leeft , hooguit maanden
  .
  Kan een longarts op basis van enkel een longfoto definitief vaststellen dat een tumor niet goedaardig is? En kan een longarts een prognose geven als het niet bekend is in welk stadium je zit en zo ja, klopt die diagnose?

  Marked as spam
  Datum bericht 24-02-2019 22:40
  23 views
  0
  Private answer

  In sommige gevallen kan de longfoto zo duidelijk zijn, dat de kans heel groot is dat er sprake is van longkanker. De diagnose wordt echter gesteld op basis van weefsel onderzoek. Daarnaast zal er vaak ook aanvullend onderzoek nodig zijn om het exacte stadium vast te stellen. Op basis van die gegevens kan dan een een behandelvoorstel worden geformuleerd en kan er een uitspraak worden gedaan tav de prognose.

  Marked as spam
  Beantwoord op 25-02-2019 07:55
  WordPress › fout

  De site ondervindt technische problemen.