• een vraag

  0
  0

  hallo ik ben richard en ik ben 19 jaar oid,

  ik kamp nu al sinds begin februari problemen met mijn gezondheid. ik heb nu al sinds februari een droge hoest het is niet heel zwaar en is alleen gedurende dag actief. snachts wanneer ik slaap merk ik er niks van en mijn ouders ook niet. ik heb ook moeite met ademen word sneller moe bijvoorbeeld als ik de trap afloop voel ik dat mijn hart heel snel klopt en wat meer moet ademhalen. ik heb wel een lichte overgewicht ben 1.83 en weeg 96kilogram en sport al paar jaar heel weinig ik heb af en toe gerookt maar voornamelijk joints met vrienden ( ben ermee gestopt). nu heb ik ook een brandende gevoel op mijn borst en wanneer ik hoest doe het ietsje meer pijn. ik ben naar het spoedeisendhulp gegaan in maart daar hadden ze vermoeden dat ik een longembolie had ze hebben toen een thorax foto gemaakt zagen niks afwijkends en wat bloedtestjes gedaan kwam ook goed uit. ik ben toen verwezen naar een longarts ( 19-06-2020) voor een longfuctietest daar kwam uit dat ik vermoedelijk astma had ivm met het hoesten. ik heb daar een puffertje voor gekregen en maagzuur tabletten maar die helpen allebei niet. ik zit ook te googlen kom ik longkanker tegen en heb ik veel symptomen die erop lijken. mijn ouders worden nu ook onderhand spuugzat van mijn pijntjes… wat vinden jullie? ben ik te jong voor longkanker of past dit niet bij de criteria.
  ps ik hoor vaak dat longkanker soms niet word gezien op een thorax foto dus vandaar dat ik daar ook heel de tijd over pieker…

  alvast dank u wel voor de tijd als iemand hierop reageert!

  Marked as spam
  Datum bericht 12-07-2020 20:35
  12 views
  0
  Private answer

  Beste Richard, de kans dat je op deze leeftijd longkanker hebt is nagenoeg uitgesloten. Er is geen reden om aanvullend onderzoek te doen in die richting. Als je klachten houdt ga dan nog een keer terug naar de huisarts om al je klachten en zorgen te bespreken.

  Marked as spam
  Beantwoord op 17-07-2020 11:28