• Gebruik PBM bij bezoek ziekenhuis

  Answer Question
  Categorie:
  0
  0

  Op uw website staat het volgende vermeld:
  ===
  Waarom is het extra belangrijk om besmetting te voorkomen als je longkanker hebt?
  Dit coronavirus verzwakt onder meer de longen. Doordat je longen door de longkanker mogelijk minder goed werken, kan dit het herstel van corona moeilijker maken. Om dit risico te voorkomen is het extra belangrijk om te proberen besmetting te voorkomen. Dat kan je doen door de RIVM-adviezen goed op te volgen.

  Wat zijn de maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan?
  Het RIVM zegt: blijf zoveel mogelijk thuis. Mijd sociale contacten. Als het niet anders kan, zorg dan dat je altijd 1,5 tot 2 meter afstand houdt van andere mensen. Zorg ook thuis voor goede hygiënemaatregelen: goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en die na gebruik weggooien. Laat je boodschappen het liefst thuis brengen, werk thuis, blijf bewegen, etc.
  ===
  Als ik naar het ziekenuis moet voor een controlescan met contrastvloeistof is het niet mogelijk dat ik mij aan de RIVM-adviezen houd van afstand bewaren. Ik zou verwachten dat het zorgpersoneel dan PBM gebruikt, maar dat gebeurt niet. Ook niet als je daar om vraagt. Dat is kennelijk ook RIVM-beleid.
  Waarom houden de ziekenhuizen (AvL, VUmc) niet meer rekening met kwetsbare groepen en het gevaar van asymptomatische besmetting?

  Marked as spam
  Datum bericht 23-05-2020 16:25
  7 views

  (1)

  0
  Private answer

  Het zorgpersoneel draagt geen bescherming en volgt de adviezen van het RIVM. Je- zorgverlener- blijft thuis als je ziek bent of koorts hebt. ALs je asymtomatisch bent ben je waarschijnlijk niet of nauwelijks besmettelijk omdat je niet hoest. De gewone maskers beschermen niet (voldoende) Het is niet mogelijk iedereen in alle ziekenhuizen te voorzien van de FFP2/3 maskers. Er zijn vele kwetsbare patienten in het land ( denk bv aan diabetes en hypertensie). In het AVL zijn in al die maanden geen besmettingen opgetreden.

  Marked as spam
  Beantwoord op 26-05-2020 16:15