• gewoon een vraag

  gewoon een vraag

  0
  0

  een maand geleden is er na plotselinge benauwdheid en op verdenking van een longontsteking een longfoto gemaakt gevolgd door een ct-scan omdat de bloedwaardes geen longontsteking aangaven. Op de ct-scan heeft men wel het een en ander gezien, waarop vervolgonderzoeken plaats hebben gevonden(PET-scan en wederom een ct-scan). Men zag wat in de linkerlong, linkerlonglymfklieor en een klein plekje op de lever. Vorige week een EBUS en bronchoscopie gehad waar men stukjes uit de long heeft weggenomen. Nu blijkt dat er in de longlymfklieren geen kwaadaardige cellen zitten en dat de plek in de long ingekapseld is waardoor men er niet goed bij kon (ook omdat ik in paniek raakte tijdens de onderzoeken). Nu krijg ik volgende week nog een longpunctie.
  Wij waren toch een beetje verbijsterd dat er geen kwaadaardige cellen gevonden waren in de longlymfklier dus nu is mijn vraag eigenlijk, komt dit vaker voor en is dit dan toch een soort van een beetje goed nieuws.
  Over de lever is nog niets duidelijk, ik kan wel zeggen dat ik ruim een half jaar geleden een galstenenaanval heb gehad.
  Alle bloedwaardes zijn verder normaal, alleen de leverwaardes zijn maar minimaal afwijkend. Ik heb ook geen klachten verder.

  Marked as spam
  Datum bericht 12-03-2019 12:53
  26 views
  0
  Private answer

  Zonder beeldvorming en zonder verdere gegevens (leeftijd, voorgeschiedenis, roken, COPD, familie anamnese, beroep) is het heel moeilijk om hier een uitspraak over te doen. Het feit dat men alsnog overgaat tot het nemen van een longbiopt wil zeggen dat men serieus longkanker wil aantonen of uitluiten. Het spijt me dat ik u op basis van deze gegevens niet kan geruststellen.

  Marked as spam
  Beantwoord op 21-03-2019 08:13
  WordPress › fout

  De site ondervindt technische problemen.