• Is het mogelijk/raadzaam om preventief te zoeken naar de EGFR mutatie ?

  Is het mogelijk/raadzaam om preventief te zoeken naar de EGFR mutatie ?

  • Vragen
  • Onderzoeken
  • Is het mogelijk/raadzaam om preventief te zoeken naar de EGFR mutatie ?
  0
  0

  Mijn moeder is in 2011 en mijn broer is gisteren overleden aan longkanker. Bij beiden werd 3 maanden voor hun dood nog een longfoto gemaakt waarop NIETS te zien was. Beiden hadden een zeer kort en heftig ziekbed. Beiden hadden het EGFR mutatie-gen.Wat kan ik doen om het bij mijzelf en bij mijn kinderen te voorkomen? Of is dat niet mogelijk? Is het mogelijk hier preventief naar te zoeken? Is dat raadzaam? Of zegt u bij voorbaat dat doen ze nog of toch niet doen?
  Ik ben zelf sinds 3 maanden benauwd/astmatisch, nooit eerder gehad.
  En nee, zit niet tussen mijn oren. We hoorden pas 2 weken geleden dat mijn broer kanker had. Huisarts neemt mij niet serieus, ook omdat dat ik geen gewichtsverlies heb, maar gewichtstoename. Als ik het EGRF mutatie gen niet heb, hebben mijn kinderen het dan automatisch ook niet? Of werkt dat niet zo? Wat kan ik doen en wat raad u mij aan? Alvast hartelijk dank!

  Marked as spam
  Datum bericht 24-02-2019 12:17
  9 views
  0
  Private answer

  Een EGFR mutatie wordt bepaald bij mensen die longkanker hebben. Bij gezonde mensen is het niet mogelijk en niet zinning om naar een EGFR mutatie te zoeken. Een EGFR mutatie is niet erfelijk en kan niet worden doorgegeven.

  Marked as spam
  Beantwoord op 25-02-2019 07:52