• last luchtpijp – ongerust

  last luchtpijp - ongerust

  0
  0

  Ik ben een vrouw van 31 jaar en heb in totaal ongeveer 10 jaar gerookt met een tussenpozen van 6 jaar gestopt te zijn. Ben nu 7 maanden gestopt en voornemens dit vol te houden, omdat ik mijn vader (hij was net 59) ben verloren aan kleincellige longtumor. Ik ga absoluut nooit meer een sigaret aanraken.

  Ik merk wel dat ik nu op drukke gelegenheden (buiten evenementen) last heb van meeroken, ik ben bekend met hyperventilatie en stress (mijn moeder heeft voor de 2e keer kanker, niet longen gerelateerd), heb allergieën (huisstof, hooikoorts) en maak mij snel zorgen. Als kind had ik bronchitis en toen ik rookte heb ik meerdere keren acute bronchitis gehad. Sinds de afgelopen 7 maanden niet meer.

  Sinds een week heb ik nu ook voornamelijk last van de luchtpijp in de keel (huid daar is soms wat rood, geen jeuk of schilfers). Als ik (veel) lach wordt het schraal, moet ik hoesten en heb ik een piepend geluid bij in- en uitademen (en benauwd). Gebeurd ook als ik me druk maak. Nu word ik er ook ’s ochtends mee wakker. Ademen lijkt alleen daar vervelend / zeer te doen. Bij in- en uitademen hoor ik geluid. Soms heb ik het benauwd en moeite met ademhalen. Soms lijkt het heel even weg, maar komt het gevoel snel weer op. Anti histamine tabletjes voor allergie werken niet.

  Ik maak me inmiddels erg ongerust. Zou dit kunnen duiden op longkanker? Ik kan niets vinden over de luchtpijp en de klachten die ik heb. Ik ben ook erg bang een vorm van longkanker te krijgen. Mijn vader kreeg het ook na te zijn gestopt (gemiddeld rookte hij totaal 40 jaar).

  Marked as spam
  Datum bericht 15-04-2019 16:30
  7 views
  0
  Private answer

  Via dit medium is het niet mogelijk om diagnosen te stellen. Ik zou u willen adviseren om uw huisarts te raadplegen bij aanhoudende klachten. Hij/zij kan een inschatting maken wat de oorzaak is van de klachten, dan wel aanvullend onderzoek laten verrichten. Ik wens u veel succes.

  Marked as spam
  Beantwoord op 17-04-2019 09:28