• Lichamelijke conditieimmuuntherapie

  Answer Question
  Categorie:
  0
  0

  Bij mijn man (66) werd in mei uitgezaaide kanker in t bekken, longen en lever ontdekt. Helaas is de primaire tumor niet gevonden. In Gent ( waar we snel terecht konden, in tegenstelling tot Nederlandse ziekenhuizen waar we weken moesten wachten) heeft hij om een zo breed mogelijk scala te pakken, chemo met Forfinilox gekregen, 4 x. Helaas is dat niet aangeslagen, daarna is weer een leverbiopsie genomen om DNA te bekijken ( moleculair onderzoek) Behalve een spoor van longkanker is er niets gevonden. Nu stellen ze een immuuntherapie voor. De conditie van mijn man is echter niet heel erg goed. Doordat men bang was dat er een breuk in zijn bekken zou ontstaan door de tumor mocht hij niet meer sporten. Neem daarbij de chemo’s…. Zijn psychische gesteldheid is gelukkig prima. Samen zijn we nog positief en willen we ons graag aan deze ( laatste?) strohalm vastklampen. Heeft u advies en misschien tips om zijn conditie te verbeteren? Inmiddels krijgt hij wel fysiotherapie om zijn beenspieren te verstevigen. Hartelijk dank voortduw antwoord.

  Marked as spam
  Datum bericht 01-11-2018 19:06
  54 views

  (1)

  0
  Private answer

  Ik denk dat uw man precies doet wat maximaal haalbaar is: trainen wat veilig is. Als de immuuntherapie werkt zal zijn conditie wellicht verbeteren.
  Is er een mogelijkheid om zijn bekken te bestralen, zodat het bot sterker wordt en hij weer zou kunnen belasten? Is er overleg geweest met de orthopeed/ radiotherapeut?
  Heel veel sterkte

  Marked as spam
  Beantwoord op 07-11-2018 16:34