• Longkanker bestralingen risico

  Answer Question
  Categorie:
  0
  0

  Longkanker

   

  Bij mijn man is longkanker geconstateerd . Er is al een stukje lymphe klier weggehaald en de tumor bij de long is ook weg . Nu krijgt hij 30 bestralingen en daarna chemo . Hoe groot zijn zijn kansen dat het straks weg blijft . Hij heeft kleincellige kanker . Heeft ook al drie keer hodgin gehad en zit er aan bestralingen veel risico als je al eerder bestralingen heb gehad

  Marked as spam
  Datum bericht 26-12-2015 18:05
  148 views

  (1)

  0
  Private answer

  Dat is een lastige vraag om met deze gegevens te beantwoorden. De prognose hangt af van het type tumor (bij uw man kleincellig), het stadium waarin de ziekte zich bevindt en de reactie op de ingestelde therapie. Daarnaast kunnen bijkomende ziekten en ziekten uit het verleden ook een effect hebben  op de prognose.
  Indien bij uw man de tumor en de lymfklieren radicaal zijn verwijderd, is dit een gunstig uitgangspunt. Aanvullend wordt er dan behandeld met chemotherapie. Lokale bestraling wordt vaak toegepast, indien de tumor en lymfklieren, niet radicaal zijn verwijderd. Tevens kan de schedel inhoud preventief bestraald worden. Per individuele patiënt kan helaas niet goed voorspeld worden wat de uiteindelijke prognose zal zijn en hoe groot de kans is, dat de tumor weer terugkomt. Zoals u u uit bovenstaande kunt afleiden is dit afhankelijk van veel factoren.

  Marked as spam
  Beantwoord op 11-04-2016 18:08