• vergrootte klieren in de maag enbuikstreek

  0
  0

  Sinds maart 2018 wordt ik eerstelijns behandeld met pembrolizumab. Sinds juni 2019 kreeg ik plotsklaps een soort van koliekpijnen bij mijn maag en darmen. Mijn behandelend arts reageerde niet erg ongerust. Hierdoor heb ik contact gezocht met mijn huisarts. Deze heeft een echo en xray laten maken van de buikholte. Hieruit bleek dat heel veel klieren rond mijn maag en darmen vergroot waren. Maximale grootte 4 cm. Kan dit een reactie zijn van de pembrolizumab? De longarts ziet op zijn 3 wekelijkse ct scan geen verandering in grootte.

  Marked as spam
  Datum bericht 28-07-2019 22:55
  9 views
  0
  Private answer

  In dit soort situaties is het altijd belangrijk nieuwe en oude scans met elkaar te vergelijken in de loop van de tijd. Zijn het nieuwe afwijkingen? Waren ze eerder afgebeeld? Was er alleen een CT van de longen gemaakt in het begin, of ook een PETCT? Met andere woorden is het wel goed te vergelijken?
  Als je wordt behandeld voor longkanker stadium IV met immuuntherapie kan het heel goed zijn dat er of uitzaaiingen in de lymfklieren in de buik zijn , of dat er lymfklieren opgezet zijn door de behandeling zelf. Dit is zo een specifieke vraag dat je die het beste aan de behandelend longarts met de scans erbij kunt vragen. Koliekpijnen kunnen natuurlijk ook heel goed een andere oorzaak hebben.

  Marked as spam
  Beantwoord op 02-08-2019 10:35