• Vlekje op longffoto

  Answer Question
  Categorie:
  0
  0

  Bij mijn partner, vriendin, is een vlekje geconstateerd op een logfoto, direct is er een scanuitgevoerd waarvan we as maandag middag de uitslag gaan vernemen ( 05-02-18)
  10 jaar geleden borstkanker gehad er is toen een borstbesparende operatie uitgevoerd. Sinds een 2 tal weken klaagde ze over pijn aan de ribbenkast links.
  De huisarts heeft hier ook gevoeld en dacht eerst aan een onwillige spier tussen de ribben maar gezien de achtergrond toch foto’s laten maken met verlopig dit als bovenvermeld resultaat,
  Dat is od was dus even schrikken.
  Heeft u enig idee hoe dit verder gaat verlopen, er zal m.i. onderzocht moeten worden war er nu aan de hand is en dan een plan opstellen etc.
  Maar hoe gaat dit in zijn werk?.

  Mvg Han Gerritsen

  Marked as spam
  Datum bericht 03-03-2018 15:21
  34 views

  (1)

  0
  Private answer

  Inmiddels heeft u waarschijnlijk al een volgend consult gehad. Het hangt natuurlijk helemaal af van wat er op de CT scan van de long is gezien. Afhankelijk daarvan kan je denken aan vervolgen in de tijd, – als je denkt dat het een litteken is, of als er toch aan een andere oorzaak wordt gedacht zou je kunnen denken aan een bronchoscopie (kijken in de long) of een punctie van buiten af onder CT uit te voeren om te zien wat het is . Bij twijfel of het wat is zou een PET scan kunnen gebeuren. Deze vraag is eigenlijk alleen door de eigen longarts te beantwoorden. De CT scan is van grootbelang. Sterkte

  Marked as spam
  Beantwoord op 12-03-2018 20:06