• Waarom is er geen PET-scan uitgevoerd?

  Answer Question
  Categorie:
  0
  0

  Bij mij longkanker vastgesteld in linker long, daarnaast is er een niet-kleincellige carcicoon geconstateerd in een gezwel op de schouder.
  De volgende onderzoeken hebben respectievelijk plaatsgevonden:
  1. Longfunctietest
  2. Bloedonderzoek (geen bijzonderheden)
  3. CT Thorax met contrastvloeistof (2x maligniteit linker long en vedachte lymfe nabij long gezien)
  4. Bronchoscopie (zonder sedatie NB): biopten genomen van long. Longkanker vastgesteld, maar type was niet vast te stellen.
  5. Biopt van gezwel op schouder: niet-kleincellige carcicoom. Wellicht uitzaaiing.
  6. Echo van gezwel op schouder
  7. EBUS. Weefsel van o.a. lymfeklieren genomen. Wacht op de uitslag.
  Alle onderzoek beperkt zich tot op heden tot de borstkast. Ik wil graag zsm weten of de kanker verder in het lichaam zit en heb behoefte aan een PET-scan.
  Daarnaast hoor ik van het streekziekenhuis waar ik nu onder behandeling sta dat mutatie-analyse slechts voor bepaalde patienten van toepassing is. Klopt dit?
  Kan ik niet beter zsm naar een academisch ziekenhuis?

  Marked as spam
  Datum bericht 16-02-2018 16:34
  37 views

  (1)

  0
  Private answer

  Helaas is er bij u sprake van longkanker met uitzaaiing naar het bot (schouder). Het stadium van ziekte is derhalve 4. Een pet scan zal dit stadium verder niet veranderen en ook geen effect hebben op de behandeling. De behandeling bestaat doorgaans uit systeem behandeling, afhankelijk van het mutatieprofiel van de tumor. Bij uitgezaaid longkanker (niet kleincellig) wordt altijd mutatie analyse ingezet en PDL-1 expressie. Natuurlijk kunt u altijd met uw behandelaar spreken over een eventuele second opinion. Ik wens u veel sterkte met de verdere behandeling.

  Marked as spam
  Beantwoord op 19-02-2018 08:53