• Wil ik weten of ik longkanker heb?

  Categorie:
  0
  0

  Misschien een vreemde vraag, maar ik stel hem toch maar omdat ik weinig kan vinden over wat mij bezig houdt. Ik ben 59 jaar, rook al 45 jaar en mijn longen gaan uiteraard achteruit. Het laatste half jaar word ik hoestend wakker en sinds een paar maanden heb ik een ‘zere’ plek in mijn bovenrug.
  Vanochtend voor het eerst ook een sliertje bloed bij het slijm.
  De kans dat ik longkanker ontwikkeld heb in de loop der tijd is vrij reëel.
  Nu mijn dilemma: ik vind het niet erg om dood te gaan, ben bijna 60, tweederde van mijn leven zit er al zeker op en het leven heb ik altijd ervaren als een opgave. Natuurlijk ook met leuke momenten, maar nooit simpel.
  Ik zie meer op tegen alle onderzoeken, de stress, emoties, angst en onzekerheden , en dat dat dan mijn laatste levensmaanden, misschien jaren, gaat bepalen. Daarom ga ik ( nog) niet naar een dokter.
  Is dit vreemd? Ben niet depressief of zo, we gaan allemaal een keer dood en mijn leven is goed genoeg geweest , ik heb mijn best gedaan.
  Longkanker is ernstig, ik denk dat ik liever dood ga door het nog een tijd te ontkennen, dan dat ik een diagnose heb en daar mee voort moet.
  Hebben meer mensen dat ?

  Marked as spam
  Datum bericht 01-07-2020 01:00
  4 views
  0
  Private answer

  Ik snap uw worsteling; enerzijds heeft uw klachten en denkt u dat er eventueel longkanker zou kunnen bestaan en anderzijds ziet u op tegen allerlei (invasieve) onderzoeken. Uiteraard moet u een afweging maken wat voor u belangrijk is en dat is voor iederéén anders. De huisarts kan u wellicht verder helpen om een beslissing te nemen hoe nu verder. overigens hoeven de klachten niet worden veroorzaakt door longkanker, maar zijn andere oorzaken ook mogelijk, zoals bv COPD. Ik wens u veel succes en sterkte.

  Marked as spam
  Beantwoord op 01-07-2020 07:52