• Zuurstof terminale fase en stoppen met roken

  Categorie:
  0
  0

  Hallo

  Een kennis van mij heeft uitgezaaide longkanker en nog maar een paar maanden te leven. Nu is het zo dat zij 74 is en heel haar leven gerookt heeft. Ze gaat hard achteruit maar kan het stoppen met roken niet laten en heeft ook geen zin meer, ze gaat toch dood. Na bij de longarts te zijn. Geweest heeft de verpleegkundige tegen haar gezegd dat als ze niet stopt met roken ze ook geen zuurstof krijgt. Dit terwijl als ze wat zuurstof krijgt het iets beter met haar gaat. Mv snapt zelf heel heel goed dat je niet mag roken met zuurstof in de buurt. Maar het gaat haar er meer om op momenten v ernstige benauwdheid ze zuurstof kan toedienen.
  Klopt het dat een longarts kan zeggen tegen mv dat ze geen zuurstof krijgt als ze nog rookt en dat in haar laatste maanden?

  Met vriendelijke groet,

  Esther Bremmers

  Marked as spam
  Datum bericht 24-09-2019 21:47
  42 views
  0
  Private answer

  Beste Esther
  Het geven van zuurstof aan iemand die rookt is gevaarlijk vanwege het ontploffingsgevaar. Zuurstof uit een fles/ cilinder is extreem brandgevaarlijk als er vuur bij komt.
  Dat is de belangrijkste reden. De andere reden is dat als je rookt er nauwelijks meerwaarde is van de zuurstof door verbrandingsproducten die in je lichaam komen ( CO) .
  Het is dus niet een" straf." als iemand die rookt geen zuurstof krijgt.... deze uitleg is natuurlijk wel erg belangrijk
  ( uit onderzoek blijkt dat er ook een sterk placebo effect van het geven van zuurstof is....)

  Marked as spam
  Beantwoord op 26-09-2019 09:16