Nieuws Nieuwsbericht

Wereldkankerdag. Wat heb jij nodig?

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker.

Wereldkankerdag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én dat van naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

In de periode rondom Wereldkankerdag presenteren organisaties die zich bezighouden met preventie, vroegdiagnostiek, behandeling en psychosociale zorg zich gezamenlijk op de website www.wereldkankerdag.nl. Longkanker Nederland doet ook mee.

‘Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?’

Het thema van dit jaar is ‘Kanker zet je wereld op z’n kop. Wat heb jij nodig?’ Als je met kanker in aanraking komt krijg je te maken met allemaal gevoelens, gedachten en vragen. Vertel ons wat je nodig hebt om hiermee beter om te gaan. Je kunt jouw vragen ook 4 februari aan het expertteam van Wereldkankerdag stellen.

Contact met lotgenoten
Wil je graag in contact komen met lotgenoten om ervaringen te delen of vragen te stellen? Word lid van onze Facebookpagina of meld je aan voor een besloten Facebookgroep. Of lees de blogs van patiënten en een longarts over longkanker. Lees meer over lotgenotencontact. Wil je meer informatie over longkanker, bestel dan een van de boekjes en brochures.

Evenementen
Bezoek een van de vele evenementen die op en rondom Wereldkankerdag worden georganiseerd. Zo organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk samen met diverse organisaties, instellingen en bedrijven op maandagavond 5 februari een informatiebijeenkomst over ‘Palliatieve zorg in de behandeling van patiënten met kanker’. Tijdens deze bijeenkomst vertellen een aantal sprekers over dit onderwerp. Daarnaast is er een informatiemarkt met diverse stands. Longkanker Nederland staat ook op deze informatiemarkt. Lees meer over deze bijeenkomst.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.wereldkankerdag.nl.