Bestuur

Longkanker Nederland heeft een landelijk bureau, gevestigd in Utrecht, waar vier betaalde medewerkers werken. Het bestuur bestaat uit drie mensen. Daarnaast hebben we twee adviesraden: een Patiëntenpanel en een Specialistenpanel. Beide raden geven advies en ondersteuning. Zo denken ze mee over ons beleid en controleren specialisten medische informatie die wij op de website plaatsen. Verder worden we ondersteund door onze vrijwilligers.

Het bestuur bestaat uit de volgende mensen:

Michel Dutrée (voorzitter)

Mijn naam is Michel Dutrée en ik ben een positief ingesteld en ga de toekomst optimistisch tegemoet. Als niemand het meer ziet zitten, zie ik vaak nog een oplossing. Van origine ben ik arts, maar al jaren bezig met de organisatie van de zorg in al zijn facetten.

Ik houd me bezig met fusies, ruzies en samenwerkingsproblemen in de zorg. Ik voel me op mijn gemak in ingewikkelde en politiek gevoelige situaties. Ik help processen vlotter te laten lopen als transitiemanager. Verder ben ik mediator en coach. Tot slot ben ik toezichthouder in de zorg bij verschillende organisaties.

Ik ben voorzitter van het bestuur omdat ik me graag inzet voor de voorkoming en bestrijding van Longkanker. Ik ben namelijk opgevoed in een gezin waar beide ouders verstokte rokers waren en vele familieleden aan de gevolgen van (long-)kanker zijn overleden. Verder wil ik ervoor zorgen dat de stem van de patiënt met longkanker wordt gehoord.

Wil je meer over me weten, bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Laura van Hoorn (secretaris)

Mijn naam is Laura van Hoorn en ik ben werkzaam als arts-assistent longziekten in het Sint Antonius Ziekenhuis.

Ik zit in het bestuur van Longkanker Nederland omdat ik bijna dagelijks in aanraking kom met patiënten met longkanker. Ik wil deze patiënten niet alleen medisch helpen, maar ook vanuit een patiënten vereniging ondersteunen.

Wil je meer over me weten, bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Ton van Uden (penningmeester)

Mijn naam is Ton van Uden. Ik sta positief in het leven. Ik blijf niet in tegenstellingen hangen en ga er altijd vanuit dat iets wel kan.

Sinds september 2016 ben ik gepensioneerd. Daarvoor heb ik met plezier als Financieel Controller gewerkt. Mijn beschikbare tijd na pensionering vul ik als “vrijwilliger” in bij een aantal zorgorganisaties: St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, de Algemene Hulpdienst in Nieuwegein en Stichting Longkanker Nederland. Met wandelen, actieve yoga en “oppasopa” komen de andere uurtjes ook tot invulling.

Ik heb gevoel voor cijfers. Ik heb altijd geprobeerd de organisatie in kwestie een helder beeld te geven van de financiële positie en resultaten van het bedrijf. Dit vertaal ik dan naar een advies aan directie en management.
Als penningmeester zet ik deze expertise graag in voor Longkanker Nederland. Op deze manier krijg ik het gevoel dat ik de patiëntenorganisatie kan ondersteunen met mijn bijdrage, als “kleine schakel” in het groter geheel.

Wil je meer over me weten, bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Hans Castel (bestuurslid)

Mijn naam is Hans Castel en ik ben werkzaam als directeur Zorg & Ondersteuning bij een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Indertijd ben ik begonnen als verpleegkundige binnen de psychiatrie. Daarna heb ik vele jaren gewerkt als verpleegkundige in een algemeen ziekenhuis, onder meer op de afdeling Longgeneeskunde.

Ik ben toegetreden tot het bestuur, omdat ik me graag inzet voor Longkanker Nederland. Twee jaar geleden is mijn echtgenote overleden aan longkanker en heb ik van zeer nabij gezien en ervaren hoe belangrijk een patiëntenorganisatie kan zijn. Longkanker Nederland heeft de beschikking over veel kennis van professionals en veel ervaringen van patiënten. De organisatie zet zich in voor de beste longkankerzorg, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de wensen van de patiënt. Ik draag graag mijn steentje bij aan deze uitgangspunten.

Wil je meer over me weten, bekijk mijn profiel op LinkedIn.

 

Bestuursleden ontvangen een vaste jaarlijkse vergoeding van € 1700,- (inclusief gemaakte onkosten).