Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan tijdens onze bijeenkomsten of via onze besloten groepen op Facebook. Je kunt ook binnenlopen bij een centrum voor leven met en na kanker (inloophuis) voor een luisterend oor of voor contact met andere mensen met (long)kanker.

Bijeenkomsten

Besloten Facebookgroepen

De algemene Facebookpagina van Longkanker Nederland is een goede plek om lotgenoten te ontmoeten. Deze openbare pagina is voor iedereen toegankelijk en je kunt hier terecht voor nieuws en ervaringsverhalen over longkanker en over de organisatie Longkanker Nederland.

Daarnaast zijn er 12 besloten groepen waar je lid van kunt worden. Deze groepen zijn niet openbaar en berichten kunnen dus alleen worden gelezen en geplaatst door leden van de groep.

Thymomen en thymuskanker
Voor mensen met thymomen en thymuskanker bestaat de besloten Facebookgroep: Patiënten met een thymoom of thymuskanker.

Lees meer informatie over thymomen en thymuskanker op onze website.

Beheerders van de groepen
Longkanker Nederland faciliteert alle groepen. Het bureau van NFK is de beheerder. Daarnaast heeft elke groep patiënten als mede-beheerders. Zij heten je welkom en geven ook advies als ervaringsdeskundigen. Er zijn ook twee naasten beheerder.

Wil je lid worden van één van deze besloten groepen?
Stuur dan via Facebook een lidmaatschapsverzoek aan deze groep. Wanneer de beheerders dit verzoek hebben goedgekeurd word je lid. Je kunt je ook aanmelden voor deze groep door een mail te sturen naar info@longkankernederland.nl.

Jezelf voorstellen
Alle nieuwe leden stellen zich voor in een bericht. Zo weet iedereen wie je bent. Deze berichten vind je gemakkelijk terug onder het tabblad ‘Aankondigingen’ van de Facebookgroep. Het is niet de bedoeling dat de dingen die in de besloten Facebookgroep met elkaar worden gedeeld buiten de groep komen. We hopen dat de Facebookgroep een prettige ontmoetingsplek voor je wordt, waar je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en de informatie kunt vinden, die je zoekt.

Centra voor leven met en na kanker

Bij een Centrum voor leven met en na kanker kan iedereen die met kanker is geconfronteerd terecht. Er zijn 81 locaties in Nederland, dus er is er altijd een centrum in de buurt.
Mensen met kanker, familieleden, mantelzorgers én nabestaanden kunnen zonder afspraak en zonder verwijzing binnenlopen voor een luisterend oor, lotgenotencontact of activiteiten die gericht zijn op ontspanning, verwerking en het (her)vinden van fysieke en mentale kracht en veerkracht.

Deze centra heetten eerder IPSO inloophuizen of IPSO centra. IPSO is de koepelorganisatie van deze centra.

Bekijk de video voor meer informatie over de centra voor leven met en na kanker.

Met jouw hulp kunnen we mensen met longkanker blijven helpen Steun ons en doneer nu!