Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan tijdens onze bijeenkomsten of via onze besloten groepen op Facebook. Je kunt ook binnenlopen bij een inloophuis voor een luisterend oor of voor contact met andere mensen met (long)kanker.

Besloten Facebookgroepen

De algemene Facebookpagina van Longkanker Nederland is een goede plek om lotgenoten te ontmoeten. Deze openbare pagina is voor iedereen toegankelijk en je kunt hier terecht voor nieuws en ervaringsverhalen over longkanker en over de organisatie Longkanker Nederland.

Daarnaast zijn er 12 besloten groepen waar je lid van kunt worden. Deze groepen zijn niet openbaar en berichten kunnen dus uitsluitend worden gelezen en geplaatst door leden van de groep.

Thymomen
Voor patiënten met thymomen bestaat de besloten Facebookgroep Patiënten met een thymoom.

Lees meer informatie over thymomen op onze website.

Beheerders van de groepen
Longkanker Nederland faciliteert alle groepen. Lidia en Clarinda van het bureau zijn de beheerders. Daarnaast heeft elke groep patiënten als mede-beheerders. Zij heten je welkom en geven ook advies als ervaringsdeskundigen. Er zijn ook twee naasten beheerder.

Wil je lid worden van één van deze besloten groepen?
Stuur dan via Facebook een lidmaatschapsverzoek aan deze groep. Wanneer de beheerders dit verzoek hebben goedgekeurd word je lid. Je kunt je ook aanmelden voor deze groep door een mail te sturen naar info@longkankernederland.nl.

Jezelf voorstellen
Alle nieuwe leden stellen zich voor in een bericht. Zo weet iedereen wie je bent. Deze berichten vind je gemakkelijk terug onder het tabblad ‘Aankondigingen’ van de Facebookgroep. Het is niet de bedoeling dat de dingen die in de besloten Facebookgroep met elkaar worden gedeeld buiten de groep komen. We hopen dat de Facebookgroep een prettige ontmoetingsplek voor je wordt, waar je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en de informatie kunt vinden, die je zoekt.

Inloophuis

Bij een inloophuis kan iedereen die met kanker is geconfronteerd terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact of activiteiten die gericht zijn op ontspanning, verwerking en het (her)vinden van fysieke en mentale kracht en veerkracht

Kijk op de website van IPSO (alle inloophuizen) voor het inloophuis bij jou in de buurt en bekijk de activiteiten.

Met jouw hulp kunnen we mensen met longkanker blijven helpen Steun ons en doneer nu!