Snel naar

  1. Waarom zou ik stoppen?
  2. Hoe pak ik het aan? Kies een stopmethode
  3. Zoek hulp in de buurt

Stoppen met roken

Bekijk de eenvoudige website van Steffie over stoppen met roken. Je vindt er informatie over roken, verslaving en hulp bij het stoppen met roken.
Naar de website

Waarom zou ik stoppen met roken?

Het is altijd zinvol om te stoppen met roken. Het is beter voor je gezondheid, jouw omgeving en je portemonnee. Ook als je longkanker hebt en hiervoor wordt behandeld heeft het voordelen als je stopt met roken.
Lees de voordelen van stoppen met roken

Hoe pak ik het aan? Kies een stopmethode

Er zijn verschillende manieren om te stoppen met roken. Iedereen heeft een eigen aanpak, maar een goede voorbereiding is altijd belangrijk. Ontdek hoe jij het beste stopt met roken. Stop jij met begeleiding, medicijnen of op eigen kracht? Bekijk welke manieren er allemaal zijn om te stoppen met roken.
Bekijk alle stopmethoden

Zoek hulp in de buurt

Op de website ikstopnu.nl staat een kaart waarop alleen begeleiders staan die werken met methoden waarvan we uit onderzoek weten dat ze goed werken. Je kunt ook altijd jouw huisarts vragen naar begeleiding bij het stoppen met roken.
Vul jouw locatie in en zoek hulp in de buurt

Tips om te stoppen én vol te houden

Ben je van plan om te stoppen met roken? Lees dan de 10 tips die je helpen om te stoppen en tips voor je eerste stopdag. Ben je net gestopt? Lees dan de tips om afleiding te zoeken en andere tips om vol te houden.
Tips om te stoppen met roken Tips om vol te houden

Bel de gratis Stoplijn

Bij de Stoplijn kan je terecht voor informatie en advies over stoppen met roken. Voor een stoptraject en langer durende begeleiding verwijzen we door naar erkende aanbieders. Bellers worden verbonden met de afdeling Publieksinformatie van het Trimbos-instituut. Aan deze lijn zitten deskundigen die veel kennis hebben van roken, tabaksverslaving en manieren om te stoppen.
Meer informatie over de Stoplijn

Stoppen met roken vergoeding

Stoppen met roken is al moeilijk genoeg. Zorgverzekeraars vergoeden daarom meestal de hulp bij het stoppen met roken. Hiervoor moet je wel aan een paar voorwaarden voldoen. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Ook betaal je voor een stoppen met roken behandeling vanaf 1 januari 2020 meestal geen eigen risico meer.
Lees meer over de vergoeding door de zorgverzekeraar

Doe mee aan Stoptober!

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. 28 dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf! Eén van de beste beslissingen die je kunt nemen. Doe jij mee?
Lees meer over Stoptober