Op deze pagina vind je presentaties en video's van de bijeenkomsten in 2023, 2022, en 2021. Je vindt de nieuwste bijeenkomst bovenaan.

Informatiebijeenkomst longkanker Maastricht UMC+ (MUMC) 12 december 2023

Hieronder vind je de presentaties.

Webinar mutaties 4 december 2023

Hieronder vind je de presentaties van longartsen Robin Cornelissen en Anne-Marie Dingemans. Zij werken in het Erasmus MC, dat is een van de 7 ziekenhuizen in Nederland waar zeldzame mutaties bij longkanker behandeld mogen worden.

Jaarbijeenkomst Amersfoort 4 november 2023

Hieronder vind je de opnames van de presentaties door patholoog Rieneke, door longarts Lisanne Kastelijn over nieuwe behandelmogelijkheden en door Mirjam Willemsen, huisarts en zelf patiënt met longkanker en mede patiënt Renée Dubois. Zij vertellen over Samen beslissen en Proactieve zorgplanning.

Hieronder vind je de presentaties.

Bijeenkomst mutaties 8 juni 2023

Jeroen Bosch ziekenhuis 25 november 2022

Jaarbijeenkomst Longkanker Nederland

Op zaterdag 5 november hielden wij voor de 7e keer in samenwerking met het Meander Medisch Centrum onze jaarbijeenkomst voor patienten met longkanker en hun familie.

Hieronder vind je de presentaties van de vier sprekers

Bijeenkomst longkanker regio Friesland september 2022

9 september | 13:00 - 15:30 uur | MCL

Op vrijdag 9 september 2022 hielden we samen met het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) een bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie of naasten uit de provincie Friesland. De bijeenkomst was in Leeuwarden en er waren ongeveer 70 mensen aanwezig.

Presentaties
Bekijk de presentaties hieronder.

Bijeenkomst bijzondere mutaties bij longkanker juni 2022

16 juni | 14:00 - 17:30 uur | live

Op donderdag 16 juni organiseerden wij met Janneke van der Stap verpleegkundig specialist in het UMCU, Berber Piet longarts in het Radboudumc en Joop de Langen, longarts in het Antoni van Leeuwenhoek, weer een live bijeenkomst voor mensen met longkanker met een bijzondere mutatie.

Hieronder vind je de presentatie van longarts Berber Piet en de video opnames van de presentaties.

Online bijeenkomst mutaties 7 december 2021

7 december 2021 | 18.30 - 20.30 uur | online

Op 7 december was er een online bijeenkomst over mutaties bij longkanker voor patiënten. Janneke van der Stap, verpleegkundig specialist van het UMCU was deze avond gespreksleider en Drs. Sayed Hashemi, longarts met specialisatie oncologie in het Amsterdam UMC, locatie VUMC, praatte de deelnemers bij over de laatste ontwikkelingen.

Presentaties
Hieronder vind je de presentatie van Sayed Hashemi, longarts.

Online Jaarbijeenkomst longkanker november 2021

6 november 2021 | 10.30 - 13.45 uur | online

Op 6 november hielden we onze jaarlijkse bijeenkomst, speciaal voor mensen met longkanker en hun familie. Sietske van der Veldt gaf een presentatie over mentale ondersteuning en Francien Nederveen vertelde meer over weefselonderzoek. Sjaak Burgers gaf meer informatie over meedoen aan onderzoek naar nieuwe behandelingen en Dirk de Ruysscher hield een presentatie over uitzaaiingen in de hersenen.

Presentaties en video's
Bekijk de presentaties en video's hieronder.

  In de video hieronder vertelt Yessica Groet haar persoonlijke verhaal. Deze video hoort bij de presentatie over mentale ondersteuning van Sietske van der Veldt.

  Online bijeenkomst mutaties april 2021

  20 april 2021 | 15:00 - 17:30 uur | online

  Op 20 april hielden we weer een bijeenkomst voor patiënten met longkanker met een mutatie. Janneke van der Stap verpleegkundig specialist longoncologie bij het UMC Utrecht en Anthonie van der Wekken, longarts uit het UMC Groningen gingen met patiënten in gesprek.

  Presentaties
  Hieronder vind je de presentaties van longarts Anthonie van der Wekken.

  Webinar longkanker Maasstad ziekenhuis

  31 maart 2021 | 19:00 - 20:30 uur | online

  Woensdag 31 maart 2021 hielden we samen met het Maasstad ziekenhuis een webinar over longkanker voor patiënten en naasten. Longarts Annette Bijsmans vertelde over immuuntherapie. Longarts Susan van ’t Westeinde hield een presentatie over onderzoeken naar nieuwe behandelingen en oncologieverpleegkundige Marcella Sekanyana gaf meer informatie over wietolie.

  Presentaties en video's
  Bekijk de presentaties en video's hieronder.

   Met jouw hulp kunnen we mensen met longkanker blijven helpen Steun ons en doneer nu!