Als je lichaam je in de steek laat zoals het bij longkanker kan voelen, wil je hoofd ook wel eens gaan protesteren. Angst, onmacht en onzekerheid zijn emoties die er vaak mee gepaard gaan. Maar hoe je daarmee omgaat, is niet voor iedereen een tweede natuur. Daarom pleit Longkanker Nederland voor kosteloze psychosociale hulp, mocht iemand daaraan behoefte hebben. Want dat steuntje in de rug kan enorm belangrijk zijn als je kanker hebt.

“Helaas is het zo dat de GGZ, de geestelijke gezondheidszorg in Nederland, te kampen heeft met flinke wachttijden,” vertelt Lidia Barberio van patiënten- en belangenvereniging Longkanker Nederland. “Dat betekent dat niet alleen mensen met een psychosociale stoornis doorgaans lang op hulp moeten wachten, maar ook mensen met kanker die behoefte hebben om met een professional te praten over hun verdriet en angsten. Maar die tijd, soms kan de wachtlijst tot het starten van de behandeling wel oplopen tot 29 weken, heb je meestal niet met een diagnose als longkanker. Daarom pleiten wij voor een verbetering van de toegang tot psychosociale ondersteuning voor mensen met kanker. En zeker ook voor kosteloze hulp.”

Lees verder >>

[box] Dit artikel is onderdeel van het dossier https://www.mijngezondheidsgids.nl/category/ondersteuning-bij-longkanker/.[/box]




Deel via

Lees verder...

  1. 11 juli 2019 Lees meer over het boek 'Witte raaf' van Floor van Liemt
    Lees verder
  2. 11 juli 2019 Longkanker: zorg dat je zorg krijgt in het juiste ziekenhuis
    Lees verder
  3. 9 juli 2019 Longkanker: de laatste ontwikkelingen
    Lees verder