Bij (het vermoeden van) longkanker is het belangrijk dat de juiste diagnose gesteld wordt en een passende behandeling wordt aangeboden. Op dit moment wordt in bijna elk ziekenhuis de diagnose longkanker gesteld. Toch heeft niet elk medisch centrum de juiste kennis en apparatuur om de precieze vorm van longkanker te kunnen vaststellen en passend te behandelen. Van de ziekte bestaan namelijk tientallen varianten, waarvan de ernst wordt aangeduid met stadium 1 t/m 4. Daarom is een goede doorverwijzing naar een ziekenhuis dat wél alle kennis en mogelijkheden in huis heeft letterlijk van levensbelang.

Longkanker Nederland is de belangenorganisatie voor mensen met longkanker en pleit ervoor dat iedere patiënt zo snel mogelijk met een passende behandeling kan starten. “Ons idee: niet in alle tachtig ziekenhuizen waar dat nu gebeurt, wordt zorg voor longkanker aangeboden, maar in een deel daarvan,” licht Lidia Barberio van Longkanker Nederland hun visie toe. “Als minder ziekenhuizen zorg voor longkanker aanbieden, worden per centrum meer patiënten met longkanker gezien en kunnen ze hun kennis hiervan vergroten en specifiek voor de ziekte inzetten.”

Lees verder >>

[box] Dit artikel hoort bij het dossier: https://www.mijngezondheidsgids.nl/category/ontwikkelingen-longkankerbehandeling/ [/box]
Deel via

Lees verder...

  1. 9 juli 2019 Longkanker: de laatste ontwikkelingen
    Lees verder
  2. 8 juli 2019 Zomereditie nieuwsbrief verstuurd!
    Lees verder
  3. 8 juli 2019 Maastricht UMC+ krijgt geld voor onderzoek naar zeldzame longkanker
    Lees verder