Als je jong bent en kanker hebt, loop je tegen zoveel aan, merkte Floor van Liemt. Samen met fotograaf Loet Koreman portretteerde ze elf jonge mensen, met uiteenlopende diagnoses en prognoses.

Dat mensen je vreemd aankijken als je zegt dat je halverwege de twintig bent en nog steeds niet bent afgestudeerd. Dat je niet weet hoe je ooit iemand moet versieren als je na een paar uur al geen energie meer hebt. Dat je als jonge moeder binnen op de bank zit terwijl je kind buiten de wereld ontdekt. Als je jong bent en kanker hebt, loop je tegen zoveel zaken aan, merkte Floor van Liemt (24), die in 2017 de diagnose uitgezaaide longkanker kreeg, een mededeling die, „net als de sneeuwvlokken die dag, ijskoud uit de lucht kwam vallen”, zo schrijft ze in haar voorwoord van het fotoboek De gemene deler, dat deze week verschijnt.

Lees het hele artikel in NRC

Bron: NRC.nl

Niels Harthoorn uit ons patiëntenpanel heeft ook een bijdrage geleverd aan de fotoserie en is moderator van de besloten Facebookgroep Super jong en toch longkanker.

Wil je lid worden deze besloten groep? Stuur dan via Facebook een lidmaatschapsverzoek aan deze groep. Wanneer de beheerders dit verzoek hebben goedgekeurd word je lid. Je kunt je ook aanmelden voor deze groep door een mail te sturen naar info@longkankernederland.nl.Deel via

Lees verder...

  1. 30 augustus 2021 Artikel over Floor van Liemt in NRC: "De teugels grijpen of laten vieren, dat is het ware gevecht dat ik de afgelopen jaren heb gevoerd."
    Lees verder
  2. 24 augustus 2021 Eva is 23, influencer en heeft uitgezaaide longkanker: ‘Met zo’n pagina houd je zelf de regie’
    Lees verder
  3. 5 augustus 2021 VIDEO - Waarom is weefselonderzoek zo belangrijk?
    Lees verder