Zodra je ziek wordt, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Je wordt overladen met informatie, uitslagen van onderzoeken, gesprekken met behandelaars. Er spelen veel gedachten in je hoofd. Met het Medisch dagboek schep je orde in die overvloed.

Als patiënt kun je er al je medische gegevens in kwijt. Die kun je aanvullen met je persoonlijke gedachten en wensen. Zo schep je overzicht en kun je samen met je behandelaars de beslissingen nemen die voor jou het beste zijn.

Gebruik in zorgsector

Het Medisch dagboek wordt gebruikt door cliënten van thuiszorgorganisatie HappyNurse en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft voert er een pilotproject mee uit.

De handzame uitgave is een hulpmiddel voor patiënten die een actieve rol willen spelen bij hun behandeling. Een succesvolle behandeling vergt immers de inbrengt van twee typen expertise: die van de artsen en die van de patiënt zelf. Met hulp van het Medisch dagboek krijgen gesprekken tussen die twee meer inhoud en kunnen beslissingen waarlijk samen genomen worden.

Niets vergeten en vooruitkijken

Met het Medisch dagboek voorkom je niet alleen dat je dingen vergeet; je kunt op deze manier ook beter je ziekte- en behandelproces volgen, terugkijken en er conclusie uit trekken voor de toekomst.

Het Medisch dagboek is ontwikkeld op basis van praktijksituaties door Napoleon Coene, orthopedisch chirurg, en Peter de Ruiter, communicatiedeskundige.

Bron: PixelPerfect Publications


Bekijk het boek op onze boekenpagina -->



Deel via

Lees verder...

  1. 18 februari 2020 In memoriam Caroline Steenwijk (1955-2020)
    Lees verder
  2. 10 februari 2020 NIEUW - Facebookgroep 'Super jong en toch longkanker'
    Lees verder
  3. 5 februari 2020 Diagnose longkanker weerhoudt Niels (21) er niet van om te léven: ‘Ik wil nog zoveel doen’
    Lees verder