Oproepen

Ervaringen bronchoscopie

Heb je een bronchoscopie ondergaan? Longkanker Nederland hoort graag jouw ervaring met dit onderzoek.

De bronchoscopie is een onderzoek waar bijna iedereen met longkanker ervaring mee heeft. Longkanker Nederland hoort regelmatig dat patiënten een bronchoscopie, waar alleen een lokale verdoving (keelspray) wordt gegeven, pijnlijk vinden. Zij ervaren veel ongemak.   Dit was de aanleiding voor Longkanker Nederland om een inventarisatie te doen onder longartsen. Doel van deze inventarisatie was inzicht krijgen in wat het standaard verdovingsbeleid is bij een bronchoscopie in verschillende ziekenhuizen.

Wie: We zijn op zoek naar iemand met longkanker, die een bronchoscopie heeft ondergaan.

Waarover:  We zijn onder andere benieuwd hoe jij de bronchoscopie hebt ervaren, hoe je bent voorbereid op het onderzoek en op welke manier je verdoofd was.

Hoe: Een telefonisch gesprek van ongeveer 15 tot 20 minuten met Frederieke Touw van Longkanker Nederland.

Mogen we jou benaderen voor een gesprek?  Stuur dan voor maandag 6 maart een e-mail naar frederieke@longkankernederland.nl met daarin je naam en telefoonnummer. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op om deze oproep te bespreken.

Hartelijk dank voor alle reacties. We hebben inmiddels meerdere mensen gesproken over hun ervaringen met de bronchoscopie.