Ik blijf thuis

Rob zijn vrouw Anne Marie kreeg de diagnose longkanker en meteen die dag besloot Rob om thuis te blijven en niet meer te gaan werken. Rob werkte bij defensie en in goed overleg met zijn werkgever kon hij direct met zorgverlof tot aan zijn functioneel leeftijdontslag.  Hier is hij zijn oude werkgever dankbaar voor. Rob: ” Eerder voelde ik nog niet de drang om te stoppen met werken, maar na de diagnose longkanker bij Anne Marie wist ik meteen, ik blijf thuis.

Anne Marie en ik hebben vier kinderen, een jonge hond en twee poezen. Een drukte van belang dus. Onze drie jongsten zijn nog erg klein. Onze jongste dochter is 3 jaar, dan komt onze zoon van 5 jaar en we hebben nog een dochter van 6 jaar. De oudste zoon is 16 en is geboren uit een eerdere relatie van Anne Marie. Samen zijn wij een hecht gezin.

Mijn vrouw zegt altijd dat ze niet doodgaat, maar dat ze een chronische longziekte heeft. Daar was ik zelf eerst niet zo van overtuigd, maar sinds ze in de trial zit en ik zie hoe het met haar gaat, geloof ik daarin. Ik steun haar waar ik kan. Als ze wat langer wil blijven liggen ’s ochtends breng ik haar medicijnen op bed,  verzorg ik de kinderen, laat ik de hond uit en zorg ik ervoor dat iedereen ontbijt krijgt.

Bodem van de put
Onze oudste dochter is er één van een tweeling. Ze had nog een broertje, die een paar dagen na zijn geboorte is overleden. We dachten toen dat we de bodem van de put hadden bereikt, maar het bleek nog niet genoeg. Gelukkig zijn we heel hecht en houden we veel van elkaar. Ook de diagnose longkanker bij Anne Marie krijgt ons er niet onder.

Rob

52 jaar
Getrouwd met Anne Marie
4 kinderen van 3, 4, 6 en 16 jaar

Lees hier het verhaal van Anne Marie

Tip van Rob

Kanker heb je samen, dus blijf niet aan de zijlijn staan.

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

steun ons werk

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om met lotgenoten contact te hebben. Dit kan in de besloten groepen op Facebook.
Lotgenotencontact

Patiënten en een longarts houden ieder een blog bij.
Bekijk de blogs