• meta op bijnier

  Answer Question
  Categorie:
  0
  0

  Ik heb uitgezaaide NSCLC IV sedert 2015. Momenteel krijg ik carbo/gemci als 4de lijnsbehandeling.
  Onlangs werd op een scan gezien dat er een uitzaaiing zit op mijn linker bijnier. Ik kan het mij moeilijk voorstellen dat er op zo’n klein orgaan ook nog eens een uitzaaiing kan zitten?
  Volgens mijn huisarts zal die uitzaaiing niet meer verdwijnen. Wat kunnen de gevolgen zijn? Is operatie een optie? Mijn algemene gezondheidstoestand is redelijk momenteel. Betekent dit een erg verslechterde prognose qua levensverwachting?
  Mvg.

  Marked as spam
  Datum bericht 24-08-2019 18:35
  9 views

  (1)

  0
  Private answer

  In principe kan longkanker naar elk orgaan in het lichaam uitzaaiien. De uitzaaiingen worden namelijk versleept door de bloedbaan, die alle organen kan bereiken. De bijnieren zijn ook plekken die bij voorkeur worden aangedaan door uitzaaiingen. Overigens zijn deze uitzaaiingen nagenoeg altijd zonder sympotomen. Uw huisarts heeft gelijk om te stellen dat de kans erg klein is dat de uitzaaiingen zullen verdwijnen. Bij uitgezaaide ziekte is een operatie meestal geen optie. Wat betreft de prognose is daar moeilijk een inschatting te maken. Per slot van rekening bent u al vanaf 2015 bekend met stadium IV NSCLC.

  Marked as spam
  Beantwoord op 25-08-2019 10:24