Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LET OP! GEANNULEERD | Palliatieve longkankerzorg: “Goede zorg als je niet meer beter wordt”

20 juni 2019 13:00 - 16:00

LET OP! Deze bijeenkomst gaat niet door in verband met privéomstandigheden van één van de sprekers!!

De bijeenkomst wordt verplaatst naar najaar 2019. De datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Hoe behoud je kwaliteit van leven als je niet meer beter wordt?

Donderdag 20 juni houdt Meander Medisch Centrum samen met Longkanker Nederland een bijeenkomst over ‘goede zorg als je niet meer beter wordt’. Het is voor veel mensen niet gemakkelijk om over de laatste fase van het leven na te denken of om er met anderen over te praten. Toch is het wel heel waardevol als het lukt om hierover te praten. En om antwoorden te krijgen op lastige vragen. Daarom organiseren wij deze themamiddag.

Programma
13.00 uur    Welkom – dagvoorzitter Judith Herder (Longarts) Meander MC
13.15 uur    Hulp bij vragen als je ernstig ziek bent – Christi Steendam (longarts) Maatje Schaffelaars (oncologieverpleegkundige) Amphia Breda
13.55 uur   Palliatieve zorg bij longkanker – Sander de Hosson (Longarts) Wilhelmina ziekenhuis Assen
14.30 uur    Pauze. Informatiemarkt over o.a. zorg in hospice, levenstestament, etc.
15.00 uur    Wat biedt het Palliatief Advies Team? – Christa van Schaik (internist oncoloog en vz Palliatief Team) Meander MC
15.30 uur    Borrel: hapje, drankje en bezoek Informatiemarkt
 16.00 uur    Einde

Longarts Sander de Hosson

Over de sprekers:

Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Met zijn boek ‘Slotcouplet’, zette hij in een klap ‘Goede zorg in de laatste levensfase bij longkanker’ verder op de kaart. Sander praat ons bij over zijn ervaringen met goede longkankerzorg in de laatste levensfase en gaat graag in op jouw vragen hierover.

Wederom maakt de enthousiaste inzet van longarts Judith Herder en het hele team van Meander MC deze middag mogelijk. Zo zal Christa van Schaik (internist oncoloog) meer vertellen over wat het Palliatief Advies Team van Meander MC voor patiënten en naasten kan betekenen.

Longarts Christi Steendam en oncologieverpleegkundige Maatje Schaffelaars (Amphia ziekenhuis) zijn de drijvende kracht achter de Waaier Palliatieve Zorg bij longkanker. Ze hebben ervoor gezorgd dat elke deelnemer een exemplaar van de waaier mee naar huis kan nemen.

Ook is er een informatiemarkt waar je alles vindt wat belangrijk is voor goede zorg in de laatste levensfase bij longkanker. Op de informatiemarkt kun je terecht met gerichte vragen over hoe je de laatste levensfase zo optimaal mogelijk kunt regelen. Van goede zorg in een hospice tot wat je moet regelen voor naasten. Van vragen over psychosociale steun tot het opmaken van een levenstestament. Je kunt voor al je vragen als patiënt of naaste op deze middag ook terecht bij alle sprekers. Zo helpt deze middag jou als patiënt en naaste weer een stap verder om je kwaliteit van leven bij longkanker zo goed mogelijk te maken.

Kortom: een themamiddag vol verhalen en handvatten. We zien dan ook uit naar je komst.

Klik op: Flyer met programma

Wanneer en waar?
Donderdag 20 juni 2019
13.00 – 16 uur
Meander Medisch Centrum
Maatweg 3  Amersfoort

Aanmelden
Meld je aan via info@longkankernederland.nl o.v.v. ‘Goede zorg 20 juni’. Geef door met hoeveel mensen je komt.
De bijeenkomst is alleen bedoeld voor patiënten met longkanker en hun familie, niet voor zorgverleners of andere geïnteresseerden.

 

 

Gegevens

Datum:
20 juni 2019
Tijd:
13:00 - 16:00
Site:
www.longkankernederland.nl/agenda

Locatie

Meander Medisch Centrum
Maatweg 3
Amersfoort, 3813 TZ
+ Google Maps
Telefoon:
033 - 850 5050
Site:
https://www.meandermc.nl/